RSS

Blå himmel och ☼

13 Aug

bjuder sommaren på idag. Modiga 6 grader i morse men kuvösen har solat upp sig till 17-18 grader så här är det helt ok. igår var det heldagsregn sånär som på några timmar. 12 grader  så det blev innevistelse. Amigo var lite dränkt när de kom förbi för dagens leverpastej. Men hur snabbt kan man tröttna på regniga dagar?? Sagt det förut och säger det igen. Finns det inget mellanting? +32 graders hetta eller +12 grader och isande regn??

Visst har vi haft onödigt bra väder men på något sätt känner jag mig lite snuvad på sommaren. Dels som trädgårdsfanatiker och att jag helt enkelt inte orkat med så mycket när det blir så här hett. Men jag har ändå kunnat ta vara på vädret tills man inte orkade nå’t då jag gått hemma så länge nu. Hoppas att åtminstone få ordning på ögonen så att jag klara av att läsa liten text på dataskärm och papper utan förstoringsglas och framförallt ficklampa/skarpt ljus. Spörres om det kommer in något från bemanningsföretagen. Har i alla fall två veckor inbokade senare denna månaden.

Ikväll återvänder sånglivet då vi skall starta upp körträningen. 29:e sjunger vi i Storbyn och i oktober blir det gospelfestival. Startade synten igår och hittade bra tempo till låten jag håller på att träna in. Näsan intill knapparna och gav upp och hämtade ficklampan. Texten fick jag ha i handen för även om jag förstorat typsnittet är det dubbelt. Fick ett lite bryt och hämtade mina läsglasögon som jag har vid sängen och krängde dem utanpå de djefla sakerna jag försöker komma överens med. Jäklar i min lilla låda vad bra jag såg 🙂 Men ja, kanske inte något mode som slår igenom. Skall införskaffa ett par till och försöka hitta några som är lite mer lättböjliga än de i plast som jag har nu. Det är ingen idé att lägga ut pengar på nya glas innan jag vet hur det blir med ev starroperation i höst. Men nog är det frustrerande. Ja ni, man känner sig verkligen på topp vid 50…

Dags att gå ut i växthuset och kolla läget. Tomaterna börjar bli röda och smågrukorna växer så att det knakar. Skall gräva ner vinbärsplantorna också och fixa med 30×30-plattorna. Vi får se hur ryggen vill. Den var elak inatt men det reder sig.

Svejs!

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 13 augusti, 2018 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: