RSS

Ett par lugna dagar

17 Aug

med tjejträff här hemma på onsdagskvällen. Ingela kom och sov över så vi åt god mat och intog lite vin tillsammans med syrran och mamsen. Igår var vi in till stan en sväng då mamma behövde kompletteringshandla, besöka optikern samt att vi skulle köpa biljetter till Glenn Miller i december på CCC. Me like storband 🙂 Brukar sänka snittåldern i lokalen.

Idag gör mamma pajer så det står härliga till inför morgondagens släktträff. Blir inte så många härifrån eller från Västerås men ett gott gäng från Jönköping och Norrköping som anländer.

Igår kväll höll vi på att blåsa bort igen och även om det blåste hejsan hoppsan och tryckte på rejält i vindbyarna luktade det koskit eller ja, det kunde lika gärna varit svin eller höns eller kombo. Dock har vi tjurarna nedanför oss på andra sidan vägen och där finns en dyngsta’ men man man tycker inte att det skulle stanna kvar i luften så starkt när det blåser så in i bängen. Blev till att ha stängt fönster inatt men jag fick gå upp och öppna tidigt i morse för jag höll på förgås. Blir så jäkla instängt. Man vänjer sig snabbt vid att sova med öppet fönster.

Rotade fram min gamla, på den tiden finessrika, LP-spelare då jag hade en låt i ett samlingsalbum jag ville ha. Signalen in på högtalare och förstärkare har väl lite att önska men jag kunde i alla fall spela in med ljudinställningen på kameran jag har på kören. Önskar mig en vinylspelare med USB i julklapp så får vi se om jag kan spela in några fler. Alla finns inte att få tag på. Det lustiga är att när jag tog ner den låg det en LP på plats och det var Glenn Miller 🙂 Pappa måste ha lyssnat på den innan den hamnade högst upp, längst in i förrådet. Vad det var för finesser? Knapp så att armen lyfter sig och man kan pausa, en reject-knapp som gör att armen går tillbaka till föregående spår. Avancerade grejer sa Gustav Geijer.

De lovade åska men inget har dykt upp, men skallen är som en överladdad säkring. Vore skönt med en urladdning.

Plafonden vi köpte till mamma i fjol fick hicka häromveckan och jag mailade Stuvbutiken men de har den inte kvar i sortimentet. Dock var de snälla och fixade en reklamation och tillverkaren skickar oss en helt ny. Så nu har vi två.. skickade efter LED-lampor på mjukt band som är klippbara så får vi se om jag kan byta ut och ha en med varmare och mjukare sken. Den som är har 2000 lumen.. men det blev OK när jag satte en eltejp på varannan diod. LED-bandet kostade inte så mycket så det är värt att prova. Annars får jag kolla på annan lösning. Vart vi skall sätta den andra vitte fåglarna, men det får lösa sig.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 17 augusti, 2018 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: