RSS

Trädgårdsfix

17 Aug

Ja det är inte många bilder i mina album vad gäller blommande växter i rabatterna. Rent sorgligt att se hur de nästan tvinat ihop i värmen. Bladen är brunkantade och det spretar åt alla håll. Några rabatter har jag stödvattnat så de är fina. Idag har jag bundit ihop honungsrosorna så att de inte brer ut sig som de vill och jag har kapat till rosenmandelsbusken som fick gjädjefnatt när den fick flytta från söder/västerhörnet vid huset. Mina rosor börjar knoppas så både Vresrosen, Nostalgie och Flora Danica kommer tillbaka för en andra omgång.

Nu går kaprifolen över i bärstadiet. Den andra vid kuvösen är nästan död så det är den vid paviljongen som tycker det är gott att leva.
Kaprifol-2018
Läckert röda och nästan genomskinliga. Fåglarna kalasar men några fanns kvar att fota.

Vi fick ju syn på en okänd planta i komposten för några veckor sedan och vi visste inte riktigt vad det kunde vara, men nu tror jag att det är honungsmelon, eller alternativt den med gröngult skal och orange fruktkött. Vi får se om den hinner mogna så vi får svar på frågan 🙂
melon-2018
Paprikan i växthuset verkar tycka att livet är helt ok men de har inte kommit långt, men de är på G. Har en urna ute också så vi får se vem som gillar läget bäst.
Paprika-2018

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 17 augusti, 2018 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: