RSS

Blev en mysig träff

19 Aug

med släkten som var på plats hos mammas kusin. Vi åkte vid 10-snåret och var hemma igen vid 20-tiden. Gott väder med mulet och varma vindar. Dock satt vi inne och åt kräftor m tillbehör då vi inte var så många. På hemvägen blev det sämre och sämre väder ju närmare hem vi kom och en rejäl vind från sidan. När vi svängde in på långa grusvägen/genvägen så såg vi att björkarna hängde misstänkt långt ut och jag sa att nu får vi hoppas att de håller sig upprätt. Körde några meter och där låg en gran över vägen.. toppen hade knäckts och den nådde till andra sidan av grusvägen. Jag stannade och gick ut för att kolla läget och det var rätt så rejäla grenar och jag hoppade på dem och försökte avgöra om jag skulle kunna ta mig över och förbi. Provade att dra den åt sidan om den skulle vara knäckt en bit längre ner men inte fanken. Mamma, som är lite mer äh vi kör, kollade ut och sa att vi kan köra på sidan då det inte var djupa diken. Men jag var lite skeptisk då min bil är låg så jag såg mig hängandes där och varken komma fram eller tillbaka. Hade dock ingen som helst lust att vända och ta 3 mils omväg över lilla grannstaden. Sagt och gjort. Brum… smög mig fram, körde ner däcken i diket och det kändes att det tog i men jag gasade och så kom vi över och förbi. Phu. Lät inget konstig när vi fortsatte så jag tror inte att något från underredet blev kvar 🙂

Då bilen blev rejält grå av blöt grusväg så blev det tvagning av den idag. Jösses, det var slitsamt. Tvättade ingen av bilarna i fjol om jag tänker efter. Mammas bil får sig en omgång under veckan. Orkade bara med en. Skurade av det vita samt norrfasaden vid altanen på stugan. Gläggigt men nu ser det lite fräschare ut. Stort behov av skrapning och målning. Därefter flyttade jag ena vinbärsbusken som enligt mams stod för tätt mellan de andra och jag lyckades även få upp den gamla magra vinbärsbusken som fick göra övriga sällskap när jag rensat ut och fått bort allt gammalt. Började även med det som skall bort från gamla rundeln vid stugan då jag skall lägga igen där så att det går lättare att klippa.

Det var öppet på loppis idag och vi tänkte att vi skulle ta en promenix. Missat alla andra gångerna. Det är bara 500 meter dit så det är inga längre sträckor. När vi kom in så stod den där. En sådan jag sett framför mig som skulle passa såååå bra på bänken i stugan. Har flera saker i färgserien och den bara måste med hem. Tung som satan så det är äkta vara. Mer än nöjd och väl värd sina 150 kronor.
vag
Färgerna passar perfekt.

Dags att springa genom duschen innan det är dags att grilla kycklingfiléerna till kvällsmaten. Vita Huset kommer över så vi får sällskap.

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 19 augusti, 2018 i Vardagsinlägg

 

2 svar till “Blev en mysig träff

 1. Jag

  19 augusti, 2018 at 19:22

  Precis en sån, fast med stålskål står hos oss på torpet. Den är från makens farföräldrar.

   
 2. Znogge

  21 augusti, 2018 at 10:39

  Vilken bra dag bortsett från att den genererade en biltvätt! Här får man inte tvätta bilarna utomhus så Husse lämnar bilen på sjukhusets biltvätt. Tyvärr blir det inte så ofta. Vilken fin våg och vilket bra fynd.

  Kram

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: