RSS

Entonigt

21 Aug

är bara förnamnet. Sedan ungarna har hoppat ur boet har jag två läten som jag snart får spatt på. Kollat nu då jag nu lyckats se vilka ungar som finns här och vad jag lyssnat mig till på webben så har gulsparven och sädesärlans ungar inte lärt sig mer än en pipton… högfrekvent och vådligt irriterande när den ihärdigt piper. Efter 15 min söker man upp busken de sitter i och klappar händerna så de flyttar sig. En gulsparv mindre blev det idag då det small till på fönsterrutan i kuvösen och när jag gick till växthuset låg där en tämligen död fågel. Tacksam för att de inte ligger och lider. Vet inte om jag skulle klara av att ha ihjäl den. Vi hade ett par bofinkar härom året som brakade in i fönstret. Den ene var det klippt för men en satt och var groggy så det blev till att ta på sig trädgårdshandskarna och lyfta upp den. Satte den högt på lagerhyllan jag har på baksidan så att inte katterna skulle få nys om den. När vi kom tillbaka ett par timmar senare satt den fortfarande kvar men när vi närmade oss flög den iväg och såg ut att ha klarat sig. Det är lite knepigt för vi har inte en enda skata eller kaja kvar här längre. De vore välkomna så att småfåglarna flyttade längre in i skogen. De kackar på våra nya dynor också på norra altanen. Små små pluppar man ändå. Går inte att få bort. Provat och då blev fläckarna större. Morr.

Igår var det körövning och vi hade fått noter på mailen under dagen. Satte mig och gick igenom tenorstämman på nya låten och fixade texten på ett medley som de gjort tidigare men helt ny för mig. De vill ha ett soloparti av mig men jag var så inne i att lyssna och ha koll så jag kom inte in förrän på mitten. Hade stressat dit och jag tappade flera stämpartier och blir så irriterad. Skall repa så att jag är med i matchen på måndag och absolut på onsdag nästa vecka då vi har konsert i Storbyn i Missionskyrkan.

Men det är en helt underbar kör att vara med i. Glimten i ögat och härlig energi. Vi har en helt suveränt bra pianist och det lät jag honom veta igår. Vår ledare är också entusiastisk och vet vad hon vill, vilket jag uppskattar. Blir mer ordning och reda och pianisten vet också hur han vill ha det. Tre konserter inbokade som jag kan vara med på. Gospelfestivalen ser jag verkligen fram emot. En heldag med kör och så får vi fullkomp. Tänkt åka och lyssna i flera år, men det blev aldrig av. Nu får man stå på scenen och leverera – kan inte bli bättre. Förra året blev många i publiken och sångare sjuka då det var bacillstinna människor som nog borde stanna hemma och bygdegården inte är så stor. Så jag tänker ladda med Coldzyme när det blir så dags i oktober.

Nu skall jag gå ut och frakta bort det jag grävde upp vid stugan igår. Tre småtujor (tog tigersågen på en gång då jag vet hur de sitter, men det var inte lika illa med rötter. Det räckte dock till. Trollhasseln har nog gjort sitt och tre ölandstokar som sett bättre dagar, men de lever. Vet inte om jag skall sätta dem någon annan stans. Fick en krypen av syrran för flera år sedan men den ser inte rolig ut längre så den kämpade jag bra med men skam den som ger sig. Fanns tall- och granplantor som tyckte att det var bra att etablera sig där men de rök de med. Måste slå gräset på kanterna och se om det är fler växter som skall räddas, eller så lägger jag bara i jord och fyller upp. Istället för rundel blir det ett C. Skall klippa häggmisplarna också men nacken och axlarna hade fått nog så det får bli pö om pö.

Grannkatten Svante maouade ihärdigt högt och kom springande från friggeboden och tyckte att han skulle in i stugan och även gosa med mig. Ingen risk att han smyger sig fram inte. Men jag var utrustad med sprayflaskan och efter två dagar verkar han ha gett upp. Tyckte jag såg honom på andra sidan grannbyn när jag körde hem igår kväll. Det är en väldigt social och mer än pratglad katt (man kan tro att han är siames) men som sagt, lite för enveten och närgången för mig som är allergisk. Han är väldigt lik Musse men lite grövre och betyyyyyyyyydligt mer pratsjuk 🙂

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 21 augusti, 2018 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Entonigt

  1. Znogge

    22 augusti, 2018 at 10:14

    Med tanke på vilken röst du har så kan det inte ta lång tid för dig att vara med i matchen igen! Är man allergisk mot katter så gäller det att hålla dem utanför huset!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: