RSS

Födelsedag och prova på

24 Aug

är ämnena för 23-24/8. Igår blev mamma 78 år – knepiga siffror… och hon hade bjudit in sina kompisar och så var det vi närmast sörjande som var med. God mat och mätta så att det sprutade ur öronen. Precis som vanligt. Mysigt att sitta i kuvösen när det tokvräkte reng på taket. Tror att födelsedagsbarnet var nöjd med dagen. Jag hann med lite fix i trädgården innan kvällen och vi fick även besök av parabolgubben från lilla grannstaden. Vi fick bra mycket bättre mottagnings-% så nu skall det fungera även när det regnar. Vanliga antennen är stendöd signalmässigt och när vi stod och kollade upp såg vi att kabeln nog hänger lös, så antennen får sitta kvar för syns skull.

Idag åkte vi in till stan vid 10-snåret och det var dags för prova på med Zumba Gold. Först  hade de prova på och jag testade square dance första gången med genomgång innan. När jag hade danskurser i Skövde får några år sedan kom jag tidigare när de tränade och då de saknade en för att få en square blev jag snabbt indragen och hade fullt sjå att hänga med. Du gör fel sa en av herrarna – har aldrig dansat sa jag. Då gör du det jäkligt bra sa han 🙂 Det var roligt och varm blev jag. En gammal linedance/zumba gold- elev hade mig som partner så vi var riktigt duktiga om jag får säga själv ha ha.

Det var härligt på alla sätt att få slå på Zumba-musiken igen. 15 st från ordinarie gruppen kom och hjälpte mig och vi fick upp flera som vill prova. Jag går ju all in som vanligt så jag bar rejält svettig efter 30 min och ett hjärnsläpp blev det men då mina goldies kan koreografierna visade de så jag kom snabbt in igen. När vi var klara stannade vi och tog en kaffe ute på gräsmattan framför Holken. Det blev underhållning av en duo som spelade skön dansmusik och det var många gamla godingar då de brukar vara ute på vårdboenden. Svängde gott och C var danssugen så hon ville att jag skulle hänga med upp. Så vi beslutade oss för lite styrdans och jag fick tänka om på fötterna och starta med vänster då jag fick agera förande part. Inte direkt bästa glidet på fötterna men vad gjorde väl det när vi hade fullt med energi efter Zumban och efter att ha fått träffa gänget igen. Insåg hur mycket jag saknat dem och jag tror banne mig att det var ömsesidigt ♥ Även Aila kom upp och fick röra sina lurviga. Övriga vid vårt bord valde att se på och föreviga oss 😀
24-aug-2018-Seniorfestivalen

Så nu tar vi helg. På måndag skall jag återvända till gamla arbetsbyn för ett två veckors gästspel så nu skall man upp i sadeln igen. Blir nog både nyttigt och bra. Svejs!

 

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 24 augusti, 2018 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: