RSS

Frost

16 Sep

på sina ställen denna morgon. Husväggen är väl lite uppvärmd så jag vet inte om det var under nollan, men det visar +1. Ser i FB-flödet att det varit frostigt runt omkring här.

Personalen i Vita Huset drog till Örebro tidigt i morse då Eva skall tävla. Så även igår då Färjestads Travskola kom 4:a igår i Ponnykampen i Årjäng och idag blir det alltså individuellt travlopp. Hon körde inget igår utan var med på kunskap- och samarbetstävlingarna. Det blir fulltecknade helger för dem.

Ville gör lite som han vill men Eva har bra hand med honom. Lasta i transport eller gå ur kan vara stört omöjligt emellanåt, men i dag tog det bara 15 min skrev syrran på FB. Här är Eva på väg att lasta Ville och lille Emil.
eva-o-ville-o-emil
Ville är placerad i ett lite för svårt startfält men som Eva sa, vi satsar på att få honom att slå sitt rekord, så hon har en skön inställning. Syrran är mest nöjd om de inte blir diskade 🙂 Galopp, tappade skor osv. Han kan bli lite ”fjompig” för saker omkring honom på banan så man vet aldrig. Eva verkar vara den enda som klarar av att köra honom vad jag har förstått. De har visst annan utrustning till honom sa de igår men jag fattar nada ha ha. Emil skall köras av Amelia och då brukar det bli fart på de små benen. Herrar med mycket egen vilja. Minst sagt 🙂

Drog upp dammsugaren till friggeboden igår och städade undan alla gamla blomblad från vintern, det har liksom inte hunnits med och snart är det dags igen. Nu var det dräglig temperatur att vara där uppe och det blev en lång stund som jag satt på trappen och njöt av det härliga vädret när jag var klar. Det är vackert så att det nästan gör ont när man sitter där uppe. Man tänker bra där… men kanske lite för långt.. då kommer en ångestknut krypandes så det blir till att koncentrera sig på annat. Hemma är väl där man är men ja, det här stället har mina rötter hela vägen ner under rullstensåsen. Men ingen idé att ta ut saker i förväg.

Grannen hjälpte Jan igår så nu är flaggstången upprätt och nya vimpeln på plats. Intressant att se hur länge det dröjer innan den slår knut på sig 🙂
Vimpel

Då ingen är hemma i Vita Huset så får vi ha hand om lille Hårbollen idag. Skall ta en långpromenad tänkte jag, så får vi se om herrn tycker att det är OK att jag bestämmer vart vi skall gå. Alltid förundrad över hur en så liten hund kan slå ner ändan så hårt i backen. Dock lite lättare att förflytta än en envis häst.

Ja vi får väl gilla läget och konstatera att hösten smyger sig på. Nu är det tid för en av mina trädgårdsfavoriter som håller länge.
Sedum-Kärlekskort
Tror att denna ligger officiellt på FB – kan vara roligt med snö… men bara kanske..

 

 

Annonser
 
3 kommentarer

Publicerat av på 16 september, 2018 i Vardagsinlägg

 

3 svar till “Frost

 1. Jag

  16 september, 2018 at 11:40

  Oj, frost! Är det höst??? Jag tror minsann att ni har lite bråttom.

   
  • Suttecity

   16 september, 2018 at 16:36

   Ja jag tror nog att jag håller mig till seeeeen sommar 🙂

    
 2. livsglimtar

  17 september, 2018 at 10:37

  Vi tog med alla pelargonerna från landet igår, vill inte att frosten tar dem.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: