RSS

Redigt höstrusk

02 Okt

är det idag. Satte mig på kontoret och började jobba när det plötsligt mullrade till så det kändes  huset. Rullande… åska? Det är ju bara 5 grader ute. Kollade appen och jodå, tre nedslag visade det ett par mil härifrån. Men det blev inget mer av det. Millimetrarna smattrar på och nu har jag nog knackat färdigt på datorn för idag. Får ont i handlederna då jag inte har någon mousetrapper så när det knappats in runt 6-700 ärenden så blir det intensiv. Är inne på sista bunten nu så jag har väl ungefär så mycket kvar innan jag är klar och återvänder med datorn.

Det fick bli städning av altanen på norra sidan förut, för jäklar hur där såg ut. Dels allt bôs som kommit in då det har blåst satan i gatan och lite till, det är lätt att lägga allt där man går in osv så ja, det var dags. Fuktigt väder är inte ett ultimat sopklimat men piasavan brukar göra jobbet och man får plocka de största blöta löven/bladen/blommorna för hand så det blev riktigt fint. Vi tog ju bort den gröna altanmattan i kuvösen för några år sedan då vi köpte en grå och lade den gröna på norra sidan. Det är ju inpassering där så ja, det blir lite städande men väldigt ombonat. Sopar väl sönder den till slut men den tiden den sorgen. Har ställt om lite och tagit in några av möblerna som brukar stå inne eller i kuvösen under vintern men några fåtöljer och bord skall ut på logen. Det var uppehåll ett tag så jag tänkte att nu ger det sig nog för idag så att jag kan ta mjölkkärran och köra ut det. Inte då. När jag bar ut dem på rampen öppnade sig himlen så det får jag ta när det ger sig.

Igår jobbade jag här hemma på förmiddagen, härligt väder men jag kom inte ut som jag tänkt mig men lite luft blev det ändå. Alice kom efter lunch och jag hjälpte henne att klippa topparna. Elektrikern kom och tittade på våra konstiga problem och det han kunde tänka sig är att det är jordfelsbrytaren som är kinkig. Den skall visst testas minst en gång i halvåret. De brukar få stå obrukade så länge att när de sedan en gång slår ifrån så blir de inte som de skall efteråt. Vår har ju slagit ifrån väldigt mycket när det var som mest ologiskt vad det var som var fel så den kan ha gjort sitt p g a det.  Värt ett försök. Varför det inte går att sätta timer i kontakten ut till vattenplasket samt att kontakten måste sitta åt ett visst håll fick han inte klarhet i. Det vi dock kunde gissa oss till var att det är i mammas motorvärmare problemet sitter. Det slår ju ifrån efter ungefär 5-10 min och det är då det värmer upp sig och expanderar så det blir väl något överslag. Han testade två olika uttag både inne och ute med samma resultat. Min fungerade dock. Hade ju samma problem med pugarten så hon får lämna in den på service så att de får kolla läget. Då kan de ta handbromsen på samma gång. Dessa sparbössor.. Jag hade min inne på intervallservice och motorlampan som tände sig dagen innan hade de släckt. Men den behagade börja lysa igår när jag åkte till kören så de vill ha den tillbaka i morgon och köra igenom testen igen.

Hade kören igår och ja det blir nog bra. Det är roligt, visst, men jag är nog mer solist än körmänniska, men det är nyttigt att sjunga i kör. 95 % av låtarna är roliga. Det gäller dock att vara klar i skallen. Vissa måndagar har det inte funkat alls. Orkar inte koncentrera mig. Nästa vecka skall vi öva med orkestern så då behöver jag komma ihåg mina öronproppar. Annars lär jag inte orka vara där värst länge. Är solistvikarie på en låt och den funkar ganska bra, även om jag inte känner mig bekväm med tonarten och får sjunga i källaren eller ta i med hårdrocksrösten 😀 De ville ha in mig igen på en solodel som jag testa en annan vers på men jag avstod för jag inte tycker att det lyfter som det gör med de ordinarie så här skulle jag sjunga med en av tjejerna som sjunger stämma. Givetvis fick jag rätt och jag avstod även denna och sa att jag ju hade sagt det innan. Nåväl. Någon gång kanske det dyker upp ett solotillfälle i rätt tonart så att jag kan få sjunga så att rösten bäst kommer till sin rätt och det blir bra stöd från kören. Kanske är väl ambitiös men jag avskyr att sjunga när det inte känns ok och jag känner att nu jäklar levererade jag till max. Vet ju vad jag kan och inte bör vid de här laget.

Alice kom från Västerås i söndags och blir kvar tills i morgon tror jag. Eva var på instruktörsmöte i måndags där de planerade utbildningen på travskolan och nu har hon även skrivit på ett anställningsavtal för timlön. 13 år. Vad månde bliva 🙂 Det muttrades väl lite från storasysterns håll att det hade gått så lätt för henne att få möjlighet att tjäna extra 😀

Såg ute att mossfloxen börjar blomma igen – den skall blomma i maj. Det är lite upp och ner och dubbel leverans på grejerna. Så även de läbbigt ludna flugorna… ni vet de där som är smått hysteriska och far runt och hör väldigt väl. Jag ljuger inte om jag säger att jag hade 15-20 st i mitt rum vid fönstret igår och lika många i mammas rum. Vi skall inte tala om i kuvösen.. fy vad äckligt. Brukar ha 4-5 st att slå ihjäl innan man somnar men det här kändes som värsta invasionen. Usch. Men, flugpennan har vi så det blev till att dra några streck och när jag kom hem var det till att städa. Vid 00:30 vaknade jag av att det bumpade runt en så jag fick tända och till slut hittade jag den och tog den av daga. Höll på att somna igen men då var det dags igen. Det for runt en till  men den tog sig till fönstret och bumpade runt och i rutan för att komma ut. Tänkte att nu tar det väl några minuter innan den tackar för sig när den kommer åt flugpennan. Men inte då. Till slut gav jag upp och pluggad i öronpropparna. Orkade inte gå upp på flugjakt igen. De kommer in från vinden via de små luckorna som blir mellan takpanelen vid listen och de kryper även tillbaka dit när man står beredd med flugsmällan. Eländes djur.

I morgon blir det en tur till stan. Mamma skall träffa en bankman och jag skall till optikern och även fixa tyg så att jag kan göra lite sjalar som färgklickar till körkonserterna då vi ofta har svart som bas. Lite annat smått och gott skall också hinnas med när vi ändå är i stan så det lär bli en heldag. Optikern har visning på höstens bågar så det skall bli intressant att se om jag hittar några nya samt om det har ändrat/stabiliserat sig med synen. Skall hur som helst få rumsprogressiva så att jag kan se bättre när jag läser och sitter vid datorn. De är lite mer flexibla i användningen än vad terminalglasen är. Vi håller tummen!

Hopps.. skall kanske skriva lite oftare så att det inte blir så långa inlägg när de väl blir av 🙂

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 2 oktober, 2018 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: