RSS

Dyrt blir det

04 Okt

men man måste ju se…  Det blev en lång dag i stan men mycket blev gjort. Först till Östpendeln och sedan tvärs över stan till Välsviken så jag fick införskaffa torrboll mm på Jula och mamma skulle ha grejer på Stora Coop så jag släppte av henne där och anslöt när jag var klar. Hon hittade inte guldkortet men det visade sig ligga kvar i jackan hemma så det var väl bra att dotra var med och ordnade med betalningen denna gång där det inte gick att betala med märkeskortet 🙂

Mamma hade tid för möte med sin bankman så hon försvann till banken och jag gick runt inne på Mitt i City och Clas Ohlson är ju en favorit så jag gick runt där stillsamt och det fanns mycket att kika på, men bara det jag hade tänkt (nästan) mig kom med hem. Träffade på en körkompis så vi pratade en stund innan jag drog mig mot banken. Syrran jobbade där i många år så jag tänkte att jag kan väl sitta där och vänta lika gärna och kanske träffar på någon bekanting. M såg mig och vi pratade en stund och sedan kom mamma ut och kikade efter mig då det drog ut på tiden så jag fick följa med in. Det var ett bra möte för henne och det känns bra att hon fått svar och hjälp med allt så att det blir så bra som möjligt. Det är ju onödigt att oroa sig när man kan få hjälp. Vissa saker drar man ju på, onödigt när det blir många år och så känns det bra efter en dryg timme 🙂

När vi var klara var klockan way to mycket för att gå in och käka på något ställe. Började bli mjuk i knäna då vi drog på lunchen och hade delat på en groffsig macka på fm så det skulle klara sig. Jag hade tid hos min optiker 14:30 och när klockan är 14:10 och vi skulle till mammas optiker innan vi kunde åka och även försöka hinna äta lunch… ekvationen gick inte ihop. Blev ett stopp vid Sibylla och sedan vidare så mamma fick hjälp. Funkar det inte nu så rekommenderade hon att byta bågar och sedan vill de byta glaset för denna sommaren har gjort att tonande glasen har krackelerat och det ingår i garantin. Det var tur att vi gick dit med andra ord.

Vägbyggen, avstängda gator och f*n och hans moster. De fäller träd vi gamla teatern och vi tänkte att då kan vi åka in till optikern i det kvarteret då det ligger närmare Karolinen. Å inte da. Hade ringt och sagt att jag var sen men ändå blir jag apstressad och lite lätt irro och är lite lagom verbal i bilen 🙂 Det var avstängt så jag kom åtminstone in på Karolinens parkering och fortsatte vidare över till IP’s parkering och visste att där kommer jag ut på rätt sida. Häpp! Pust, hatar att vara sen, är hellre på plats 30 min innan.

Det var visning av bågar då hon inte har så många hemma så här var det lådor med bågar överallt. Undersökningen gav vid handen att jag blir mindre och mindre närsynt på högerögat vilket troligtvis är för att jag lyckats med behandlingen och hornhinnan har läkt och inte är så buktig. Yeyh! 🙂 Verkar som att hon fick till läsglasögon så nu hoppas jag att det skall bli mindre ansträngande att behöva koncentrera sig på att få ihop dubbla bokstäver. Lusentapparna lämnar kontot med ett swosh, men det får bli så. Tog mina gamla bågar som jag hade senast till terminal/rumsprogresiva och nya till långseende. Lite mer karaktär på den mot de mesiga jag har idag.

Bilen hämtades och de vill att jag kontaktar en märkesverkstad om det återkommer. Lite diffust vad gäller felangivelserna så det kan vara givarna osv… hej hej. Dock lyste inte lampan när jag for hem så jag avvaktar. Det låter inte konstigt eller så vilket gör att han inte tror att det är någon fara att köra. Kändes ju lite halvtryggt 🙂 Förvisso är jag en positivt lagd människa. Men har även mött lagen om alltings jävlighet och dålig timing så skulle det inte förvåna mig what so ever att det visar sig vara en dyr historia. Nåja, men försöker tänka att det reder sig.

Nu skall jag börja knacka listor. Bara 500 rader kvar. Sedan är det nog klart och det får bli en tur upp till arbetsbyn en sista sväng. We’ll se.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 4 oktober, 2018 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: