RSS

Stadsvandring

07 Okt

i lilla grannstaden blev det igår och det var mycket man inte visste, helt klart. Det är så vackert runt älven och de gamla kvarteren. När man kommer ner till nya centrum är det så fult och sömnigt att det är rent skamligt. 60-talet är ingen vacker period kan vi väl säga. Bättre att vända sig åt andra hållet till gamla centrum vid hötorget.

Zumban i fredags blev härligt svettigt och energipåfylld. Denna fredagen åkte vi hem direkt efteråt så vi hade mycket tid. Slö man med stort SLÖ tog över så det blev inte så mycket mer gjort än att bara vara.

Igår var mamma på lunch med PRO och jag hann med att fixa i trädgården innan vi åkte till stadsvandringen. Har tagit upp rosorna ur stora baljan, sköljt av rötterna och sedan avbladat dem och kastat alla blad i soptunnan då det varit mjöldagg. Klippte av alla blad på de i stora urnorna och de skall få komma upp och sköljas av idag för att bli nedgrävda inför vintern. Plockat undan och ja, det börjar bli höst.

Fåglarna har fullt sjå utanför fönstret och jag har hängt ut solrosfrön och det sista som var kvar i jordnötshinken. Det skall införskaffas mer frö/nötter men bra att få bort fjolårets. Steglitser, talgoxar, titor, nötväcka och pilfinkar har hittat hit. Blir spännande att se om gulsparvarna och grönfinkarna kommer till bordet i år. De har blivit färre p g a sjukdomar men de skall ha börjat hämta upp sig. Matgästerna var kinkiga på solrosfröna ifjol så det var en halv säck kvar. Talgbollarna äter de bara när det är milt väder. En av dem tycker att övre fönsterbläcket på mitt sovrumsfönster är bra att steppa runt på för att sedan sätta igång och hacka på fröna. Kan säga att de verkar vara väldigt plattfota 🙂

Det är en härligt krispig och solig söndag så det blir strax till att gå ut och fortsätta i trådgården. Vissa urnor har flyttats upp i friggan. Hängde upp frostvakten. Vi skall se om det räcker med den eller om vi måste ha konvektorelementet. Beror på hur många minus det behagar bli denna vinter. Har även satt in en torrboll, men det är ju glipa uppe vid taket så det känns som ogjort arbete. Snickargrannen kommer upp i morgon så får vi se hur göra. Det är på två ställen mot norr och jag vet inte om det räcker med lister på insidan eller om vi skall göra något på utsidan eller båda sidor. Det är ju oisolerat så det blir ju fuktigt, men onödigt att ha pip öppet i onödan. Ventilerna kan vi ju reglera. Lite inne på att skaffa solcellsdriven fläkt, behövs ju inte mycket på det lilla utrymmet. Men jag klurar vidare. Det är ju söderläge och solen värmer året runt, även om det är korta dagar under vinterhalvåret.

Det här med ”Dina minnen” på facebook är rätt roligt. Det är i veckan ett år sedan vi fick in strömmen i stugan och idag är det ett år sedan som Jan hjälpte mig in med möbler. Känns faktiskt som att det är längre sedan. Numera har jag börjat få svårt med tidsuppfattningen, man får ha små hakar på före och efter. Mitt 50-års år har det hänt mycket så det blir enkelt (hm enklare kanske man skall skriva 🙂 )

Börjar bli dags att gå ut och fylla på fågelmatstationen. Ni får ha en fortsatt fin söndag!

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 7 oktober, 2018 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: