RSS

Oj vad bra de är

05 Dec

Jan Slottenäs var på plats i Karlstad och de har nu licens och får kalla sig Glenn Miller orchestra (en av fyra storband i världen som får kalla sig detta och använda originalarrangemangen) Snyggt paketerat, härliga musiker som fick jobba både med blås och koreografi 🙂 Fem saxar, fyra tromboner och fyra trumpeter. Trummor, kontrabas, gitarr och piano. Kan inte bättre bli och pappa hade varit lyrisk. 2 x 45 minuter och kvällen bara flög iväg. Bra ljud på orkestern men sångarna hördes dåligt då den eländiga anläggningen inte gör något mer än sänder ut ljud. En manlig och kvinnlig solist och fyra ”serenad” sångare. En av de fyra var framme och sjön tre gånger och jäklar vilken härlig röst han hade. Det är ju lite elegant och stiligt och det är man inte van vid. Uppskattar verkligen skickliga musiker och spelar live. 

Vädret igår hade ju en hel del att önska för det blåste satan i gatan och snön yrde i blandning med tokregn. Dock stillade det sig på kvällen så det gick bra att köra. När solen gick ner kikade jag ut och plötsligt var himlen rödorange över grannens hus så fram med kameran. Det går inte att få det perfekt i återgivning men rätt ok. Älskar siluetterna av lönnar och björkar

Blev sen uppstigning idag då både mor och jag somnade om men det var nog behövligt. Fick precis ett pling i mailen att jag hade fått svar på 1177 och jag antog att det var från Neurologen. Jag har ju väntat i 6 veckor och minsann, det var fru läkare själv som varade. Jodå provsvaret såg bra ut (18 på en skala på 5-35) och nu hade remiss till Kvinnokliniken skickas för hormonutredning. Ja men hur länge hade de tänkt vänta på att ge mig dessa besked om jag inte själv frågat?? Jag blir så less, men nu så får jag, efter att ha bett om remissen redan efter första besöket och påvisande om att det är i samband med hormontopparna som anfallen har kommit och att det fortfarande känns när det skulle komma. Så, antingen blir det bekräftat och förhoppningsvis kunna få hjälp och ev kunna dra ner på EP medicinen eller så får jag hacka i mig att det inte har med varandra att göra. Men 5 års dagbok kan ju inte ljuga kan man tycka. Nåväl. det blir nog bra.

Dagen har inget direkt bokat. Ryggen är piggare men nog är man stel så det räcker. Skall försöka vara ute lite mer och röra på mig. Mamma har avslutning på ”syjuntan”. Hon var på besök hos tandhygienisten i måndags och det tog en jäkla tid innan hon kom hem. Visade sig att det var krångel med stifttanden hon fick återmonterad för ett tag sedan och det var nu inflammation under så den måste bort, läka ut och sedan sättas dit en ny krona. Om hon inte känner att det går bra utan. Skall den ersättas är det en käck liten kostnad på 12-15 000 kr. Som hittat. Nu skall den i alla fall bort för att gå med inflammation är inte att rekommendera.

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 5 december, 2018 i Vardagsinlägg

 

2 svar till “Oj vad bra de är

 1. Jag

  5 december, 2018 at 13:35

  Väldigt fin bild på solnedgång med silhuetter! Skönt att du får din utredning till slut.

   
 2. livsglimtar

  6 december, 2018 at 10:55

  Jag älskar storbandsmusik och Glenn Miller växte jag upp med dansande stående på pappas eller manliga gästernas skor. Vilken häftig kväll du hade.
  Ja, man blir ju inte klok på kroppen alltid är det något som ska tas hand om.
  Kram

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: