RSS

Solen på väg upp

06 Jan

och jag sitter här vid köksbordet och följer färgnyanserna när den smyger sig uppåt. Vaknade redan vid 06:00 men försökte somna om, gav dock upp till slut och har varit uppe en god stund nu. Plockat undan lite julbelysning inomhus så nu är stjärna och ljusstake borta även i tvättstugan/entrén. Röjde undan en hel del och bytte lamporna i stugan igår. Har köksgardinen kvar men det är ingen brådska. Så det plockas lite varje dag.

Igår hade Jan genomgång av traktorn och snöbladet med mig så nu vet jag hur plogbladet manövreras, tricks för att få loss växlar mm så nu har jag i alla fall fått göra det hands on och då blir det lättare. Det svåraste är att inte fastna med däcken och plogbladet när man skall ut och in 🙂 Farfar hade en grolle på sin tid och efter den hade vi en med hytt och den vi har idag köpte pappa då han skötte snöplogningen i byn men den är STOR… Han fick höja dörröppningen när han köpte den men bredden var det inte mycket att göra åt.. så det är på fisens môse att det går. Så nja, skall jag ha hand om det om Jan inte är hemma så får den allt stå kvar ute eller köras in på logen där det är bra höjd och garanterat bredd så att det räcker. Men nu skall det i alla fall inte behöva hänga på att han är hemma eller inte om snön måste bort. Snöslungan funkar också så det reder sig. Visat bilden förut men här är den igen. Farfar handskottar hela gårdsplanen…. Tur att det finns grejer som driver lite mer idag 🙂 och att det verkar bli en rätt så snöfattig vinter. Men ni kan ju satsa en peng på att de veckor Jan är iväg och jobbar i småland så kommer det att vräka ner..

Vi får se vad söndagen har att erbjuda. Misstänker att det blir en stillsam historia. Kan man få önska sig vår och trädgårdspyssel?? Börjar bli mer än lovligt rastlös i trädgårdsfingrarna…

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 6 januari, 2019 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Solen på väg upp

  1. livsglimtar

    6 januari, 2019 at 12:59

    I fredags hämtade maken ett paket på posten till mig, ett par Icebugs. Snopet insåg jag att det inte var någon snö alls där ute, barmark … så jäkla orättvist. Så här står de och liksom hånflinar åt mig. En av gubbarna på landet berättade att elen kom igår kväll vid 9-tiden, vi åker dit på fredag, vi lämnade ju allt i en ostädad röra. Nja, det är väl inte så rörigt, men fönstert ska målas klart.

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: