RSS

Blir frustrerad

07 Jan

Lyssnar på nyheterna och rapporteringen om de som är strömlösa i Stockholmstrakten då det är mer snö på G. De berättar att det är några äldre med trygghetslarm som kommunen inte lyckats få kontakt med. Hallå eller! Masa er iväg och åk hem till dem eller se till att någon form av fordon tar sig dit. Det är många dagar utan vatten och ström och vem servar dem med det? Ärligt… Det finns militärer och annan personal som kan åka ut, det är en ytterst allvarlig situation så vad väntar de på? Pust.

Här har det varit mjölkdimma men vi åkte ner till Storbyn då jag skulle hämta ut ett brev/paket som inte fick plats i vår låda. Omysigt väder och nu har vi varor hemma så vi klarar oss till på onsdag/torsdag så vi kan kura hemma i morgon när snön kommer på besök

Eva var här under eftermiddagen och i morgon börjar hon skolan. Hon fick med sig en sömnig Musse som legat och trynat på övervåningen sedan lunch. Förkärlek att ligga på juldukar och gardiner… blir till att rolla. Jag har plockat undan i det mesta alla julsaker och dukar. Gardinerna i köket är röda med vita tunna rutor så vi tänkte att de får sitta kvar ett tag. Gick inte lång stund efter att julsakerna i köket var borta och nya dukar på plats, så blev det ordinarie fönsterkappor på plats. Väldigt ljust och fräscht. Lite grejer kvar i kuvösen men det får bli under veckan. Granen som prompt skulle monteras och kläs därute lär jag få klä av och packa ihop själv om jag känner Vita Husets yngre damer.

Lite administrationsfix och tips till en annan PRO-förening så jag tror att de blev nöjda med hjälpen. Det är så roligt att hjälpa när det finns drivande krafter med idéer men som kanske inte får till det med loggor och annat administrativt för att nå medlemmar. Synd att det inte ger lön för då hade jag satsat hårt på det. Ja vem vet vad man kan leva på framöver. Pengar behöver trilla in, helt klart. Kollar över lediga jobb och skickar in men det är ju via kontakter som vet vad man kan och ha gjort då jag inte har skickligheten på papper och lästa utbildningar. Det är tur att jag lagt undan så mycket efter jobbiga perioden när jag höll på att jobba ihjäl mig som konsult. Samt att jag har mamma – annars hade jag nog stått på bara backen vid det här laget. Nåja, det har alltid löst sig så jag jobbar vidare med letandet. Måhända får bemanningsföretaget in något igen som jag kan haka på.

Idag är det Hemma igen, igen 🙂 Men vi sparar veckans avsnitt och plöjer dem på en och samma gång. Blir alldeles för spännande annars 🙂

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 7 januari, 2019 i Vardagsinlägg

 

2 svar till “Blir frustrerad

 1. livsglimtar

  8 januari, 2019 at 12:44

  Igår efter juluppehållet började Hem till gården, den serie jag följer, tror du jag kom ihåg det? T dök ju upp och jag hade inte riktigt vaknat och vimsade till det mesta. Sen kokade jag korv till honom och kände senare att det var något som luktade konstigt. Tror du inte att jag hade glömt att stänga av plattan med resten av korvvattnet. Så torrkokning och svart botten, men med en diskmaskinstablett i kastrullen och vatten över natten, ser den fin ut igen. Men jag suckar över mig själv, hur lätt jag tappar fokus och glömmer i det där vanliga vardagslivet. Så lätt att störa mina tankar.
  Jag som har varit spindel i nätet på jobb jag har haft, tusen bollar i luften. Men nu tappar jag bäringen bara T dyker upp, framförallt är det detta att vara nyvaken. Det tar ett par timmar för mig att komma igång med både kropp och knopp.

   
 2. Suttecity

  8 januari, 2019 at 13:21

  Det just detta jag bara hatar och avskyr med min medicin och som jag blivit på kuppen, att skallen ”släpper taget”. Har ju liksom du har jag varit spindeln i alla nät.. men när det bara bli tomt och det man håller på med är helt borta.. det gör mig så osäker också vad gäller att börja på nytt jobb. V Skallen fungerar ju lite som den vill. Kommer jag kunna visa vad jag kan och ge allt så att ev ny arbetsgivare får vad den betalar för? Funderingarna rusar Håller jag på att bli senil? Enl läkaren skall det inte vara biverkningar på min medicin.. men om det nu är det då och människan inte vill lyssna? Som sagt. Dags att göra slut med henne om jag inte skall bli ett nervvrak på kuppen. Fick i alla fall bevis på att jag inte är den jag var innan medicinen när jag var tillbaka på senaste konsultuppdraget och personalen sa att jag verkade vara så mycket tröttare och de märkte att jag kämpade. Det var både skönt och ledsamt att höra.

  SVT Play är fina grejer och nu slipper man ju spela in allt som man fick göra förr. En chrome cast i TVn kom komplement så att man kan se på stora TVn är toppen.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: