RSS

Slit och släp

17 Apr

eller hur man nu skall säga så här i det mindre stressiga jobbet. Men lite körigt är det att få till en vardag. Kören på måndag så det blev en lååååååååång dag. Var lite för trött och då är min skalle och hörselbiten inte på topp. Då är det svårt att få en sådan där tjoho-energi. Igår slutade jag tidigare och skulle på hörseltest. Åkte 40 min innan, det brukar ta 25 min till storbyn men just in case startade jag tidigare. Tur det… långsamtgående fordon i 30 km/h och möte på omkörningssträckor. Gha! När vi väl kom förbi hamnade jag bakom en människa som tyckte att man skulle växla mellan 80 och 50 på 90 väg. Höll fan i mig på att få stôllryck. Gha! Men jag hade 2 min tillgodo så jag hann.

Trumhinnorna fladdrar som de skall och vänsterörat var det lite avkapad topp men det har jag konstaterat själv. Det är ju headset-örat under alla år jag suttit i växeln. Vanliga telefonlurar har jag haft i höger öra då jag är vänsterhänt. Men detta visade ju att det var helt ok men då jag har sådana problem med överkänslighet mot ljud så skulle hon prata med läkaren och idag ringde hon och meddelade att han skickar remiss till öron/näsa/hals. Samme läkare som fick neurologen att skicka remiss till hud. Där är det runt 6-7 v väntetid så det blir när det blir.

Då jag hade slut på mina speciella ögondroppar skrev jag till min ögonläkare på 1177 i morse och bad om förnyat recept. Skrev även om funderingar av samma droppar då andra läkare sagt att de triggar gråstarr. Litar ju på henne men var tvungen att fråga. Tänka sig, hon ringde upp mig. Blev lite förvånad. Förklarade på sin norrländska dialekt med sin fasta röst att hon hade dubbelkollat dropparna och de ger inte starr. Då krämen jag testat inte gjort ögat klarare och jag såg så otroligt bra i september så är det starren som vandrar lite som den vill. Det är ju bra att vänta så länge man kan sa jag. Jo det är klart sa hon, men nu har vi ju väntat bra länge. Frågade när jag började hos henne och det var 2014.. sanslöst vad tiden går. Hon var ju sjukskriven ett år så jag ställdes lite på paus. Men sedan hon kom tillbaka har det hänt grejer. Starren kommer ju när den vill så det är hornhinnorna jag fått jobba med. Men nu så är jag uppsatt på läkarbesök hos starr-läkaren och hon hade första lediga tid den 29/5 kl 14:30. Då får vi se om det är nog illa. Lite läskigt är det då jag vet att det kan gå käpprätt. Men då det troligtvis blir, om det blir, fram på sommaren så kan ju ögat läka snabbare om smörjet är igång lite bättre mot vad det är under kalla delen på året. Ja vi får se. Nu är jag remissad åt alla håll och kanter 🙂 Uteslutningsmetoden helt enkelt. Önskar innerligt att jag kan motbevisa neurologen. Den som lever får se.

En dag till så får jag påskledigt några dagar. Det ser jag fram emot. Blir nästan heldag i morgon, skulle gått tidigare men avtal skall skrivas på så det blir till att rätta sig efter när folket kan komma till kontoret.

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 17 april, 2019 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Slit och släp

  1. Znogge

    18 april, 2019 at 20:46

    Du har verkligen intensiva dagar så jag förstår att du ser fram emot lite ledighet.
    Så bra att läkaren tog sig tid och ringde upp dig. Den sortens omtanke gillas och vittnar om ansvar!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: