RSS

Det gick fort

18 Maj

när det väl började krångla med tanden. Beställde ju tid för några veckor sedan för att kolla upp och skulle dit den 10/6. Men igår tyckte jag att det kommer nog inte bli bra att vänta så länge så jag ringde till min gamla klinik som jag var inskriven hos innan jag flyttade till Karlsborg och fick tid på tisdag hos hygienisten. Bra tänkte jag. Lite skum känsla av och till har jag ju haft ett tag men inte ont. Åkte hem och när vi tog en sen fika började det mala. Började tugga på en fralla med seg botten och jag kände att det började värka big time även i käkleden. Sköljde med kaffe och jag trodde ärligt talat att jag skulle dö innan smärtvågen la sig. Ilningar är en fis i rymden kan jag säga. Hur ont kan det göra egentligen?? Har aldrig haft tandvärk tidigare kan jag säga jämfört med detta. Men då blev det till att dyka ner i mammas starka apotek. Tack och lov har hon starka panodil och dyngstarka pronaxen. De har jag varvat med och i morse ringde jag till 1177 och nu väntar jag på att jouren skall ringa för det här kan jag inte gå med. Må kosta men undan med skiten. Samma tand som jag lagade tandhalsen på under smågråt och tandagnisslan så är det hål eller annat som skall rotfyllas eller skit så kan de glömma det. Den skall bort. Sitter längst in i nederkäken så den klarar jag mig utan. Vi får se hur det går. Får i alla fall chaffis för jag skall inte köra känner jag.. sedan vet man ju inte hur man mår när de tagit bort den eller om det är annat som behöver göras.

Har fått lite klagomål från moster att jag inte skrivit på hela veckan 🙂 Men det har ju inte hänt så mycket. Kören på måndagskvällen och två kvällar skumpandes på gräsklipparen så nu är den premiäromgången avklarad. Igår planterade jag en hel del i urnor och lådor så det börjar likna något i sommarväg. Måste komplettera med lite bacopor och surfinor innan de skall sätta upp.

Eva är igång och har börjat skolan och travet igen. Snacka på träningsvärk i benen efter travonsdagen 🙂 Det tar sin tid att få fart på kroppen efter den smällen. Vi har haft besök av guddottern och det är alltid gott att ses. Hon skall ju flytta till Linköping och läsa på universitetet så det blir lite begränsat med spontanbesöken framöver.

Idag hade jag ju planer på att ösa ut kompostjorden i växthuset och på jordgubbarna men det får hinnas en annan dag. Just nu är jag mest intresserad av att bli smärtfri.. Smärta kan jag ta men då efter åtgärd och det behöver läka. Alltså, hur många har inte haft denna överjävliga plåga genom åren innan smärtstillande fanns? Inte undra på att folk var griniga innan det värkt bort eller de kunnat få gaddarna utknackade. Alla de som inte har råd med tandvård i dag eller har tandläkarskrack och inte kommer iväg. Jag hjular väl inte direkt in på mottagningen men just nu får det bli hur det vill. Svimmar jag så ligger jag i alla fall i en stol som de kan tippa bakåt 🙂 Vi får se hur det går. Återkommer.

Annonser
 
7 kommentarer

Publicerat av på 18 maj, 2019 i Vardagsinlägg

 

7 svar till “Det gick fort

 1. Tant Otto

  18 maj, 2019 at 10:11

  Tandvärk är inget roligt..har dragit ut 3 kindtänder och hoppas nu att de andra håller så jag slipper dra ut fler. Har gjort 2 inplantat och de kostar skjortan ..cirkus 30 tusen. Ojoj men det kan det va värt ändå så man kan äta fast föda vad de lider. Beslutade att göra dessa dyra ingrepp innan jag blir pensionär..avbetalat och klart ..för sen har jag väl inte råd med tandläkare. Min sista utdragning nyligen orsakade en del av mina bihålsproblem.. hade ju värk från Hell kan man väl säga. Min värk försvann..yes…men har vissa problem med bihålorna ändå men de kan jag leva med. Tänk att ha gått med detta en inflammrad rot i så många år så inyte konstigt jag hade värk och jag tror att varbildningen gått upp i bihålan så det kanske har blivit kroniskt. De sa ju att jag hade kronisk bihålsinflammation som jag får lära mig leva med. Poff så var den skittanden väck ..hade heller inga problem med att dra ut den..ut med den bara.

  Jag har spelat på V75 nu för tredje helgen i rad och önskar mig en större vinst ..för önska kan man ju alltid så man kan säkra sin ålderdom och leva gott livet ut. Det är ju en stor pott som ligger och väntar på att någon ska komma och håva in dem 🙂

  Jajjavi får se hur det blir med det denna gång spelade vi ..jag och jobbkollegan 2 kuponger ..och hoppas på tur..man säger ju att man ska ha tur i spel om man inte har tur i kärlek ..Haha..Det kanske är kärleken som står på tur istället …inte vet jag.

  Ha en härlig helg tandvärk till trots och lycka till hos tandis!

   
 2. Znogge

  18 maj, 2019 at 12:34

  Tandvärk är bland det värsta som finns så jag hoppas du får rätsida på eländet.

   
  • Suttecity

   18 maj, 2019 at 19:24

   Vi får hoppas. Annars knackar jag ut den själv 🙂

    
 3. livsglimtar

  18 maj, 2019 at 19:08

  Tvi vale tandvärk är överjävligt, hoppas du nu fick ut tanden. Kram

   
  • Suttecity

   18 maj, 2019 at 19:24

   Den sparades… men slipades. Att jag inte svimmade… den var inte skön kan jag säga… lite lugnare ikväll men nog känns det. Han ville inte ta ut den. Börjar dö lite smått så den lär ryka framöver. Vi får se. Bara jag inte behöver ha så överdjefligt ont så får det bli som det blir.

    
   • livsglimtar

    18 maj, 2019 at 19:54

    Finns inte mycket som gör så ont som dumma tänder, de där nerverna ligger ju så öppna när det blir hål. Ta det lugn nu. Kram

     
   • Suttecity

    18 maj, 2019 at 19:55

    Will try. Isklamp och starka piller fixar nog helgen.

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: