RSS

Fick sällskap hem

22 Maj

av Eva igår då hon varit kvar och skrivit sitt prov i spanska då hon varit sjuk och missade förra tillfället. Jag var tacksam för sällskapet för jag kände mig trött. Asfaltering på väg mot storbyn så vi fick så i 20 min ungefär. Vi lyssnade på min spellista så hon fick lite annan musik än den hon är van vid 🙂 Men hon gillade den, även om hon kanske inte kommer lyssna på’t när hon själv får välja. Go tôs dä.

När jag plågat i mig lite mat så sa kroppen stopp för det här att utsätta sig för smärta är jag inte van vid och jag är helt slut när jag lyckat tugga i mig något. Denna gång kalvsylta och mos som blev lättuggat, men när man har fullt sjå att få in gaffeln och maten in bakom tänderna då jag inte kan öppna käken, så tar det emot och svälja gör också ont. Antar att infektionen har lagt sig även bakom tanden. Blev så där narkostrött och landade i fåtöljen på altanen. Halvslumrade och började frysa. Nathalie kom en sväng för att fixa mormors ögonbryn som komplement till hennes nyklippta hår så började jag frysa så smått. Gör ju det när jag blir trött men det här var knepig känsla. Mamma bjöd på nyponsoppa och det slank ner, men sedan kände jag – redan vid kl 21 – att det fick vara nog för idag, go’ natt och jag gick upp för att göra mig klar för natten. Varm och kall om vart annat så jag tog tempen. 39 grader. Hej hopp. Ner i bingen och tvärslocknade. Kan säga att det har gått åt 3 st handdukar till kudden inatt. Så in i bängen svettig. Hela håret var blött. Kan i o f vara kärringphuan i kombination, men svettigt var det. Lite smågroggy när jag vaknade. Tog tempen och den var nere på 37,2 så jag masade mig ner till stan, hade tagit Ipren innan men jag kände att jag inte är helt alert. 11:30 gav jag upp och åkte hem. Började frysa igen så i med en Ipren och nu har jag sugit i mig lite soppa. Plågade i mig ett par mackor på båda frukosttillfällena och blev lika slut efter varje gång. Bort med alla kanter och så klämma ihop dem så mycket det bara går, pilla in dem bakom framtänderna och när jag fått några på plats, blöta upp, gno mot gommen och svälja. Tog med lite tunnskuren smörgåsskinka för det var ju lagom tunt…. eh nej. Fick tugga och aj som f*n.

Hoppas att antibiotikan tar knäcken på’t snart. Det är lite ”rundare” ont idag. Gör dock fortfarande ont när jag sväljer så det känns som att man har halsfluss typ. Sedan har jag svårt att prata rent då tungan också är lite knepig på vänstersidan. Det är ju svullet så det rättar upp sig bara det lugnar sig. Lite mindre svullet som det känns så kanske det börjar gå åt rätt håll. Vi håller på tummen. Kommer inte sakna gadden kan jag säga.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 22 maj, 2019 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: