RSS

Återträffar

26 Maj

Det är temat för fredag och lördag. Min träff var i fredags med järntruppen från Canon-tiden. Det är liksom familjen på något vis. P började där när hon var 17 så hon och U har känt varandra längst. Kulan kom in några år senare och jag kom in i bilden 1994 och slutade 2004. Då hade Kulan fladdrat vidare till nya utmaningar men hon och jag har hållit kontakt genom åren och på senare år med hjälp av FB har vi i stort sett daglig kontakt. Ja det är så med oss. Ett år sedan sist och det är som det var igår. Härligt. Vi har varit här hemma hos mig här byn i över 20 år fredag i slutet av maj så vi kan väl gott säga att det är en tradition vid det här laget 🙂 6 timmar bara nös till innan vi sa tack och godnatt. U och Kulan sov över och hon hade sin Filur och grannens ”fralla” Ines med sig. Hon är en go hund, men denna rasen.. så sönderavlade, snarkar och knorrar hela tiden och då menar jag hela tiden. Får ju inte luft stackarna.

Människan är ett otyg när det gäller att avla fram påkomna ideal för de stackars hundarna. Ett år är hon så vi busade, även om jag inte gick i närkontakt då hon har kort päls som jag ofta reagerar på. Filur däremot har bra päls så där är det inga problem. Ni må tro att Amigo gick med nosen i backen både inne och ute när han kom hit igår 🙂

Igår var det mammas tur att ha återträff. De gick ur skolan 1953 och har sedan dess haft tioårsintervaller på träffarna, sedan blev det 5 år och de senast åren vartannat. Det är så härligt att se dem, de blir som barn på nytt och idag är hon rosslig av allt skrattande. Härligt! De var 30 st i klassen, några har fallit ifrån och det var 6 st som lämnat återbud och skaran igår gick upp till 16 personer så det måste jag säga är smått fantastiskt.

För egen del var jag trött hela dagen igår. Inget intag av alkohol direkt men för min del räcker det med knepigt med sömn numera 🙂 Då min käke inte riktigt är med på kroppsansträngning och Eva var uttråkad så kom hon glatt skuttandes för att hjälpa moster. Dels fick vi upp vindspelet i paviljongen igen. Den blåste iväg i ett huj när det var halvstorm för några veckor sedan. Eva är förvisso lika lång som moster men hon har längre armar och är något smidigare, så moster stod som motvikt när hon klättrade upp. Sedan hade jag tänkt ösa ur komposten för att lägga in i växthuset men ja. Detta var inga problem så hon öste och spred ut. Regnet kom som på beställning och hon fick ta min regnjacka och jag stod kvar i växthuset. Bra arbetsfördelning 🙂 Men nu är det klart för att sätta ner gurkorna och tomaterna. Dock är orken lite på sned även idag.

Varit iväg och röstat i storbyn och höll banne mig på att blåsa bort. Hade mammas bil då hon ville ha hjälp med tankningen. Vid macken är det pip öppet från alla håll och hur alla motorcyklar och motionscyklare klarar av att hålla balansen. Skrev på FB att jag känner mig snuvad på maj och så är det. Dels har jag jobbat, är helt slut på kvällarna, frostnupen trädgård, kallt som satan och man tappar liksom lusten. Maj har alltid varit min favoritmånad ihop med augusti, men nästa vecka är den over and förbi för i år. I fjol var det i det närmaste 30 grader så nog är det skillnad alltid.

Jag har ju ingen inarbetad semester i år men har löst det bra tror jag. Tänkte ta ledigt fredag och måndag så får jag långhelger. 4 dagar ledig och 2 istället för 5. Så får det bli. Då är det inget som blir liggandes på jobbet heller.

Så den ”kära” tanden. Infektionen har lagt sig, feberfri som sagt, men det stora problemet med att kunna gapa nog stort kvarstår. Det tar emot i käkleden. Vet inte om det är tanden i sig eller svullnad som kommer att lägga sig. Men nu får jag in ungefär 1 cm tjocka matbitar och smörgåsar. Små bitar och äta långsamt. Kunde börja borsta tänderna med ”vanlig” borste men inte har jag tidigare en tänkt på hur man öppnar gapet när man borstar käktänderna på insidan i överkäken. Där går jag bet än så länge, men att kunna få in tandborsten bakom tänderna visar ju att det går åt rätt håll. Svullnaden börjar lägga sig under käkbenet. Vet ärligt inte om jag kan gapa nog mycket på tisdag när det är planerad borttagning. Kan ju inte tvinga upp käkarna. Skall höra av mig till dem i morgon. Har ingen lust att gå tid, betala x-antal hundralappar för ingenting igen. Jösses vad ont jag hade förra veckan.. har nog aldrig upplevt en sådan smärta ever. Infektion på det.. att utsätta kroppen för denna smärta när man behövde tugga och svälja. Kroppen gick liksom i chock och när det var färdigätet och käken bultade och tanden värkte satt man bara och kände att kroppen slog ifrån. Att min mage har tålt alla värktabletter och antibiotika måste vara tack vare Provia-juicen jag dricker.

Ja ja, det blir nog bra i slutänden. I övrigt har veckan in innehållit värst mycket. Tanden och jobbet och har tagit all ork

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 26 maj, 2019 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Återträffar

  1. Jag

    26 maj, 2019 at 17:34

    Du är tuff du, vännen. Men du får passa dig för att förta dig. Nu får vi verkligen hoppas att ditt tandelände rättar till sig och att du blir normal i munnen igen. Usch och fy, det måste vara erbarmerligt jobbigt. Nu får det lov att vända!
    Kram

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: