RSS

Sov en timme extra

08 Okt

i morse. Orkade inte vara i småkoma även denna tisdagen. Blev en lång och sen måndag även denna veckan och vi hade 3h träning med kören och bandet som skall kompa oss på lördag. Det är det här som är roligt och på lördag kommer jag ha ståpäls när vi får publikkontakt. Bara älskar’t 🙂

Det var segt på jobbet men fick mycket gjort och jag betade av några timmar på ljudboken. Det går ju i vågor med arbetstopparna och nu börjar det dala efter stora debiteringen och jag kan pyssla med mappar och annat som behöver gås igenom och rensas. M kommer nog inte hitta något alls när hon kommer tillbaka 😀 men vi har ett par veckors överlappning så det blir nog bra.

Skönt med lite mildare väder, men då kommer ju gråvädret som ett brev på posten. Men det får gå, bara jag slipper skrapa rutan.

På väg hem idag kom jag ikapp en karavan med bilar 10 min från stan och jag muttrade lite över traktorer, men det var värre än så.. två långa ekipage med tivoligrejer på, där gick det inte undan om vi säger så. Körde 40-70 km i stort sett hela vägen till Storbyn där det äntligen gick att komma förbi då de körde in till väggkanten. Backen före Storbyn har en selfiestolpe i riktning mot stan och om vi körde långsamt så kompenserade den bilen med råge vad gäller hastighet. POFF! och där satt den på bild. Blir nog en dyr historia då det är 70 km där. Antagligen ingen från trakten.

I går morse konstaterade jag att 1) Jag har en sjuhelsikes reaktionsförmåga och 2) ABS-bromsarna fungerar utmärkt. Kl 07-karavanen kom på 100-sträckan en bit utanför stan och jag låg väl som 15:e bil. Såg att det började tändas bromsljus och tack vare avståndet både framåt och bakåt fick jag stopp i tid och slapp att få bakomvarande bil på dragkroken. Visade sig att i mörkret tyckte en traktor att det var en bra idé att ge sig ut på vägen. Mörkt och den var inte direkt belamrad med lampor. Vi kan väl komma överens om att jag blev tämligen klarvaken på en sekund.

Det var dramatik i byn minsann när mamma skulle åka hem i eftermiddags från PRO-mötet i Storbyn. Piketbilar och många poliser som hade stoppat en var bussarna och stod på ett par ställen till. Måste ha varit något häftigt, för ser vi en polisbil där så är det när de tankar vid macken. Djungeltrumman började gå på gruppen som finns för Storbyn. Vi lär få reda på vad som var på G.

Nu har jag fixat två annonser för denna veckans program på en av bygdegårdarna. Det är turné med satirteckningar och distriktet hjälper till med marknadsföringen. Lite kreativitet är skojs.

När jag kom hem trodde jag att jag var ensam. Ni kan ju tänka er känslan när det plötsligt kommer något pälsbeklätt och stryker sig mot benen under bordet… där satt en något sömndrucken Musse och plirade mot mig och försökte hålla sig vaken där han satt. Han brukar aldrig vara inne när ingen är hemma här, men han sov så gott när mamma skulle åka och hon tänkte bära ut honom, men han tittade på henne med mörka ögon så det gick helt bort 🙂 Han piggade på sig efter en stund och vi pratade lite innan lommade ut till groventrén och ville ut. Det är ett elände att vara allergisk vid närkontakt. Vill ha katt. Minst en. Kanske är tur att det inte gå för annars hade jag haft huset fullt. Crazy catwoman 😀

 
2 kommentarer

Publicerat av på 8 oktober, 2019 i Vardagsinlägg

 

2 svar till “Sov en timme extra

 1. Znogge

  9 oktober, 2019 at 18:51

  Här har vi flera fartkameror och där kör alla som änglar men sedan är det gasen i botten och många struntar helt i alla trafikregler. Minst sagt irriterande.
  Visst undrar man när det är polisbilar på plats, speciellt när det är en mindre ort men ni får säkert veta.

   
  • Suttecity

   9 oktober, 2019 at 19:02

   Knivbråk och ngn som blev knivskuren och en sprang genom ”centrum” m kniv. Stôlli’t fólk

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: