RSS

Motion

17 Okt

blev det idag. Fick akut uttråkning så jag låste vid 15:30 och då jag inte hade bilen till jobbet passade det sig att jag kunde åka med syrran och Eva hem. De var uppe hos Nathalie så jag tänkte att jag knatar dit. Det tar runt 20-30 min att gå dit och det är en lång seg backe upp.. pust och svettig i pannan. När jag kom dit hade deras nya soffa kommit och bars upp som bäst och jag undrade om syrran var kvar. Nej de har precis gått. Gha! Men jag haffade dem innan de hunnit för långt. Så mycket för den överraskningen.

Bilen kördes in på verkstan igår då de skulle kolla upp motor- och kupévärmaren. Givetvis ringde han och sa att den var klar när vi var på 63:an så jag får hämta den i morgon istället. Tog bussen i morse, just in case att jag skulle få hämta den. Jaha sa jag, vad var det för fel? – Jaaa det var kontakten som släppt så det var lätt fixat, sa han. Men det tar vi så du behöver inte betala något. Igen. Jag tror jag gilla A på verkstan 🙂 Känns åter som att det är sådant som de inte kollade vid motorbytet. Nu hoppas jag i alla fall att det skall vara långt uppehåll innan jag behöver åka tillbaka dit. Skall bli skönt att få varm bil. Skall testa om larmet håller fred på sig när strömmen slår på. Det började ju tjuta när jag drog ur proppen en morgon. Visste in att jag hade larm så jag höll f*n i mig på att hoppa ur skorna och fick lite lätt hjärtstillestånd 🙂 Lite jobbigt när den drar igång strax efter 5 på morgonen så jag fick ha extranyckeln på mitt rum så att jag snabbt kunde stänga av. Olåst dörr fick det bli.

Igår var det alltså Nathalies 19 års dag. Vi samlades hemma hos dem – ho ho eko – inte mycket möbler än 🙂 Vi käkade tacos och vapensyster I och hennes dotter kom. Nathalie och E har varit kompisar sedan barnsben. Daniels föräldrar kom och fikade lite senare så det blev marängtårta och kladdkaka. Mätta. Dessa ungdomar är väl inte direkt de man tänker på i första hand när man tänker på att fixa och få upp och montera saker. Vapensystern och jag fixade så att gardinstängerna kom upp – hur svårt kan det vara liksom. Syrran hade hennes gardiner från hennes rum med sig så det blev riktigt fint i köket. Högt till tak så det behövs verkligen gardiner för ljudbilden. Det är ju sådana där väggfästen man för in den lilla fyrkantiga grejen man krokar kirsch-stängerna på. De flesta slank in lätt i fästet men den ena i köket var hart när omöjlig. Lessnade så jag skruvade ner hela skiten och böjde så att det blev lite rakare och inte knep ihop så till slut slank även den på plats. Snedskruvade skruv men det var på mitten som skruvhuvudet stack upp så det redde sig. Nu skall de bara köpa gardinerna och lyckas sätta upp stången när det har trätt på dem 🙂 Moster får nog åka och hjälpa till igen ha ha. Det har jag lärt mig, man måste klara grejer själv, vänta på hjälp varenda gång går så att säga fet-bort. Learning by doing. En skruvdragare/borrmaskin, hammare, bra tänger och skruvmejsel med bits så klarar man sig långt. De saknar en liten trappstege så det får inhandlas. Stod och försökte hålla balansen på en pall i plast. Köksstolarna var stadigare även om det nog inte var bästa val. Men what to do?

Veckan är över, vad gäller A-skattejobbet. Veckan går fånigt fort.. 2019 känns som om det gått i raketfart och det har varit onödigt händelserikt. Och dyrt. Nåja, det blir nog bra.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 17 oktober, 2019 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: