RSS

Pricktestad

05 Nov

och fick med en stor påse från apoteket. Allergologen håller på än, var hos honom 2002. En riktigt lite tomte men skicklig. Testet visade inte på något direkt så ja, kanske jag kan börja ha katten i knät. Var och tog prover på labbet i Storbyn och sedan gick jag in på apoteket för att hämta ut medicinen så att jag kom igång direkt. Asså… det blir apotea även framöver. Det går så långsamt så jag höll på att kunna knata till Coop och tillbaka innan det var min tur. Men nu är försedd med inhalator, nässpray samt att jag skall öka medicinen jag haft tidigare. Blir bättre hoppas jag.

Helgen blev mysig med gudbarnen och kusinen och exet. Hon plockade med sig halva skogen hem – bra med gratis material till blomsterateljén. Vi hade skrattanfall de luxe på lördagskvällen. Tokige kusinen fick se bilderna när han körde hästarna förra sommaren. Ja jäklar. Vi hade ont i magen allihop 🙂 Gudsonen behövde putsas så jag tog fram klippmaskinen så han såg riktigt hôffsad ut när jag var klar. De åkte hemåt på söndagen och då både mamma och jag är lite snoriga damp vi ner framför TVn och såg ikapp lite program under ett par timmar.

Arbetsveckan har rullat på. Idag började jag få fram mitt skrivbord så det tar sig 🙂

Ingen kör denna veckan heller. Då jag varit utan medicin sedan i torsdags så var det tätt i halsen samt att jag känner mig lite förkyld. Men jag hjälpte dem att lägga upp stäm-filerna så att vi som inte är på plats kan träna.

Det var väl vad som timat senaste dagarna. Dags att ta kvällen och sätta sig framför Dumburken. Musse har kommit in igen, han tiggde torrfoder – han vet vad som fungerar 🙂 Tänk om jag kan ha honom i knät – vi får se hur blodtesterna ser ut. Pricktestet såg i alla fall helt ok ut. Svejs!

 
3 kommentarer

Publicerat av på 5 november, 2019 i Vardagsinlägg

 

3 svar till “Pricktestad

 1. livsglimtar

  16 november, 2019 at 00:35

  Jaha och här sitter jag med mina allergidroppar och tabletter, Frasse fäller inte så mycket längre, men klar är han inte. Jag har slutat ta tabletterna, men dropparna måste jag ta vissa dagar, kliar mig i ögonen utan att tänka på att jag har klappat honom. Känner mig så överraskad av denna allergi, hade det inte med förra hunden, men från vår kanin som slickade mig under hakan så jag fick klåda och liknande i ögonen som nu. Jag har skickat efter ett allergenshampo som jag ska schamponera honom med i helgen om jag orkar. Imorgon kommer ju sonens grabbar och ska sova över, sen mammas kalas på söndag, jag är nog helt slut efter allt. Kram

   
  • Suttecity

   16 november, 2019 at 12:42

   Ja du får ta en vilodag efter kalaset, men jag hoppas att det blir ett fint sådant så att det är värt att bli sliten. Brukar säga det till syrran. Du vet ju att du får ont vad du än gör, så gör något roligt om det går.. Givetvis inom rimliga gränser för vad kroppen pallar med.

   Skall kolla med min allergolog när jag skall dit på återbesök om vad som gör det hela så olika med allergier. Vad jag har hört så är det proteinerna man reagerar på i päls och saliv. Korthåriga ”raggig” päls har mer protein i stråna. Men som sagt, jag tål två raser och håller mig till dem när jag klappar. Jag får också utslag om Amigo slickar på underarmarna men jag tår pälsen. Marsvin går inte alls, det blommade upp när jag hade Snuttan i början av 80-talet. Inte katter heller när det kommer till närkontakt med ansiktet. Det bröt ut på 90-talet. Vet att jag skall låta bli men ja.. Vattenkvaddlarna hänger i ögonen och slår upp på underarmarna. Dumt. Vore det bara det så, med astman blir det ju värre. Blir intressant att få besked på blodtesterna. Kontaktutslagen var ju inte direkt ettriga och han var nöjd. Men skall man våga?? Nu är det ju fler grejer som triggar men man skall väl inte utmana ödet. Tvättar händerna när jag varit och gosat för det är som du säger, mycket lätt att peta sig i ögonen utan att man tänker på det. Provat att inte röra ansiktet medvetet någon gång när jag läste att man petar sig i facet hur många gånger som helst under en dag och det blir man varse 🙂 Inte undra på att vi blir förkylda och sjuka. Ha en lördag och kalas. Kram

    
 2. livsglimtar

  16 november, 2019 at 14:37

  Tycker ditt råd till syrran att roa sig fast man får ont är precis som jag själv tänker. Tänjer ofta på mina gränser och mår sämre, men ändå bra, du fattar.
  Katt får jag klåda i ögonen av och saliv på underarmarna ger klåda, även lite från Frasse. Det måste vara olika mycket allergener de har i huden eftersom vi reagerar så olika. Astman har jag inte fått ännu, brukar dra igång vid förkylning, men jag känner av allergin i luftrören, får raspig hosta då och då. Har ju T och hans femåriga bror L här nu, T är allergisk och ska till doktorn på måndag, tråkigt nog verkar det gå i arv. Min dotter har också allergi med astma. Nu kommer de hem snart, de handlar lördagsgodis, engångstallrikar och annat till kalaset hos mamma imorgon. Kram

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: