RSS

Jahapp

26 Nov

Halvvägs in i arbetsveckan vad gäller A-skattandet. Fredagspasset blev en svettig historia och armkoreografin mottogs väl. Alla kände av det och tyckte att det var bra så den får hänga kvar i spellistan. Mamma och jag var ensamma denna fredagen så vi åkte till Bergvik och ”bunkrade” lite på bolaget. Tämligen tomt här hemma och så blev det även planering inför jul/nyår. Snabb sväng in på MAXI och sedan till Blomsterlandet. Där fick vi kaffe och rulltårta då de firar, ja är det 30 år, eller nå’t. Stillsam kväll

På lördagen blev det körigt med layoutarbeten och annat innan vi fick åka till storbyn då vi skulle hälsa på mina faddrar. Han är även min tremänning så vi har följts åt genom livet. De bodde här i byn i många år så ja, det hör till så det är allt tomt. Men oj vilken fin lägenhet. Gamla vårdcentralen så I kände sig hemma på flera sätt då hon jobbade där innan fula bygget gjordes där de huserar idag. Kollade igenom hennes dator och så fixade jag så att hon fick fart på sin nya chromecast så hon var nöjd. De bjöd på rotfruktssoppa och den var jättegod. Creme Fraiche med ädelost var riktigt gott att klicka i. Men hej vad selleridoften sätter sig i kläderna. Fick byta överdel och tvätta ansiktet när jag kom hem. For före mamma och Tant I som också var med, då jag ville hem i någorlunda dagsljus då jag skulle få ordning på flaggstångsgranen. Blev till att ta fram pappas gamla pannlampa så att jag kunde göra färdigt. Den gör sin sista säsong. Detta är tredje och den börjar bli sliten, vissa lampor lyser inte och den ena har gått av i nederdelen, så det är dags att slänga fram i januari.

Idag fuskade vi och började ställa upp stakar och hängande ljuspynt. Blir mycket mysigare. Skall fixa stugan i helgen.

Det här vädret… jäkla tur att november tackar för sig till helgen. Nå’t så ledsamt. Nu inväntar vi bläväder på fredag. Tack och lov att det är dagsljus när jag skall köra till stan. Fördelen är ju att om det blir lite mer snö på/runt vägen så kommer det bli lättare att köra. Idag när jag och Eva åkte hem behövde hon tända lampan på hennes sida. Den är riktad mot passagerarsätet så den bländar inte. Märkte att det liksom tog bort den akuta bländningen som blir, så den fick lysa hela vägen hem 🙂 Vet inte om det avleder ljuset på något vänster. Skall testa i morgon när jag åker ner. Inte fått min nya covers än så jag väntar med spänning.

Det brukar vara rätt så stillsamt på jobbet men igår vitte tusan för det blev hur körigt som helst och korta varsel på grejerna. Då jag hade matlåda som gick att dela åkte jag inte hem mellan jobbet och kören vilket gav +2 timmar i kompet. Hade sandpapper i halsen så det gick inte att ta i tycker jag då det killade satan. Skall försöka hinna gå igenom de nya. Spelade in igen så nu har jag nog fått med det jag behöver för att få till det. Nu får det bli TV med laptopen i knät och fix med layouter som jag ligger lite efter med.

Avslutar med en liten fundering. Är faddrar samma som gudföräldrar? När jag fick mina faddrar i slutet av 60-talet så var det för att de skulle ta hand om mig om något hände föräldrarna. Ett par alltså. Men gudmor och gudfar, är det en beskyddare, eller är det bara för att man skall ge barnen en gudfruktig uppfostran? Undrar om min gudson skulle uppskatta det? Jo tjena 🙂

 
1 kommentar

Publicerat av på 26 november, 2019 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Jahapp

 1. Jag

  28 november, 2019 at 14:24

  Fadder är detsamma som gudmor och vad man lägger i det får nog var en bestämma själv. Lite extra uppmärksamhet från sina gudföräldrar/faddrar förväntat man sig nog, men det händer ju att de själva glömmer bort uppgiften, jag har en sån fadder, hon har varit det bara på pappret. Och så en annan som tog fel och trodde att det var min fadder hon var, haha! Hon kom alltid ihåg mig, hörde av sig och gav presenter.
  Streta på i gråheten!
  Kram

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: