RSS

Opp amaryllis

28 Nov

Sweet Nymph heter den. En riktigt karamell. Införskaffad hos Blomsterateljén i Västerås. Under Kontakt hittar du vidare till hennes konto på Instagram och kan se lite av hennes alster. Hon tar hem blommor och lökar med mycket god kvalité.

Klockorna står inte riktigt lika länge på den här som de röda, men de är desto fler och ”maffigare”. Första stängeln levererade 5 st klockor. En är kvar och stängel nummer två som började slå ut häromdagen bjuder på 6 st klockor. Såg i morse att det började knaka fram en ny stängel i mitten av löken och vad jag kan se kommer det även en på sidan. Ser ut som en stängelknopp men vi får se vad det blir av den. Svårt att återge den ljusrosa färgen med ådringen och det är många bladpar. Som sagt, en karamell.

Torsdagen äntligen över liksom arbetsveckan i övrigt. Visst jobbar jag en timme i morgon men det är mer som betald träning. Det verkar som att busvädret inte ville passera oss mer än med regn så det är jag tacksam för. Det var lite snöglopp som låg på rutan när jag åkte i morse, men ingen halka tack och lov. Skrev till Webboptik och frågade när min order skickas och den hade gått idag så jag får mörkerglasögonen lagom tills det blir torrt och kallt 🙂 Men de kommer säkerligen göra nytta ändå. Det lär bli mer regn och rusk innan ljuset återvänder.

Skulle smidig som en katt sträcka på mig härom morgonen för att vakna till och satans vad det knäppte till i knät. Så smidig är jag alltså inte. Åtminstone inte när man ligger på sidan och skall göra sig lång. Haltar runt lite när jag går upp från sittande. Var nog ett fäste eller nå’t sånt som knockade till. Knockar i det när jag sträcker det framåt när jag sitter. Spörres hur det känns på plats i morgon med Zumbagänget. Inte ”rödont” som jag brukar säga så det kommer säkert att funka. Käre kiropraktorn säger att om knäna knakar sitter problemet allt som oftast i bäckenet. Får väl lägga mig på physiorullen och försöka ”komma loss” .

Domp domp domp hördes nerför trappen när vi hade varit hemma en stund. Musse kom släntrandes och det förklarade varför min dörr var stängd. Han hade säkert smitit in när syrran var här med grejer. Dock tittade vi aldrig efter katten 🙂 Han ville ut och var inte alls pratsam eller ville bli klappad. När han ratade torrfodret vet man att han inte vill vara kvar inne. Dröjde trekvart så satt han med nosen tryckt mot rutan till tvättstugan och ville in. Blöt? Jovars 🙂 Nu pratade han hej vilt och ville ha knalikar. När han inte fick omgång nr 4 jamade han och sprang upp för trappen igen. Misstänker att syrran eller Eva får hämta hem honom om han skall sova hemma 🙂

Advent stundar och jag tog in ljusträdet jag köpte ifjol och började fixa med grenarna. Skall ha den längre ner i gabionen men det får vänta tills det blir torrare väder, vilket de ju verkar hota med kommande dagar. Lättare att forma till grenarna inomhus. Vill ha dem lite bågade istället för att de skal spreta rakt ut. Vi tog fram ljusstakar och stjärnor i tisdagskväll och det blir allt lite mysigare. Men än har jag ingen julfeeling. Har ni ”fuskat” och startat tidigare med adventsstakar och annat? Förr var det väldans noga med detta, men nu orkar vi inte bry oss 🙂 Jo syrran är noga. Så i Vita Huset blir det inga juleljus innan söndag.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 28 november, 2019 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: