RSS

X7 eller X10?

01 Dec

Hade svårt att bestämma mig så det fick bli en av varje. Speglar.. det går liksom inte att se när jag använder en ”vanlig” längre om det skall vara ”finlir”. Har en med X5 i badrummet som jag tyckt är bra, men nu testade jag dessa och hej hopp. X10 har jag provat förut när någon haft den med sig som sminkspegel. X7 avslöjade att man börjar bli slapp ha ha. Men guld när det skall putsas ögonbryn och hitta de där jäkla långa stråna som man aldrig ser men känner under hakan 🙂 Köpte dem när jag beställde mörkerkörningsglasögonen. Fanns mycket skojs på den sidan.

Får gilla läget att vissa dagar har jag koordinaiton noll. Vi har gjort avslutningslåten i ja nog är det 5-6 år nu. I fredags gick det helt enkelt inte att kombinera handrörelserna med fötterna. Provade flera gånger men icke. Mina goldies är självgående så de körde på själva. En gång kvar på terminen, sedan lediga fredagar till den 9/1 när vi startar upp igen. Offrar två lönefria dagar om de funkar att vi kan stänga. Om det funkar är jag ledigt 13 dagar i rad. Vore skönt. Vi får se hur många vi blir på jul. Stora delar av ”högen” kommer hit, så får vi se vilka fler som hänger på. Vore gott att få samla så många som det bara går. Sedan om det är en eller två dagar, julafton eller juldagen, det fungerar ju också.

Fösta advent blev det även i år. November har varit mer än hemsk. En så totalt onödig månad. Säger som vapensyster Kulan, den skall bara genomlidas. Skönt med klar luft och soligare väder även om det biter i kinden. Minus 9 grader i går och i morse -8, men nu har det klättrat upp mot nollan.

Igår var jag i full gång och fick upp alla stjärnor och annat i friggeboden, mjölkkammaren, lillstugan, paviljongen och vid mjölkbordet. Saknar tre stakar men får fylla på. Kanske räcker att fixa när det bli REA efter jul. Allt håller ju inte i evighet. Ljusträdet vid entrén fick jag så småningom ner en bit i gabionen. Hade tänkt plocka bort alla stenar och sätta den i botten då den hade lite slagsida. Kom ner till hälften, där var det isbeläggning och stenarna satt som berget. Stöttade upp trädet med ett snöre så att det inte drar iväg. Jag vill inte ha dem spretiga utan har gjort lite mer bågar så det blev riktigt bra. Ambitionen var/är att sätta granris på stammen och lägga granris runt så att det blir juligt. Får ta det när det blir lite mildare, för det lär det väl bli. Granristomte skall det också bli. Måste ju använda mitt reflextyg. Har ju i många år nu velat ha belysning vid mjölkbordet men då det inte funnits el har jag gillat läget och bara haft batteridrivna marschallen. Då kom min ömma moder med kommentaren – Varför använder du inte kontakten i ”dyngstan” ? GHA! varför har jag inte tänkt på det tidigare??? Vi har traktorn där och det är indraget eluttag för att ha värmen till traktorn. Alltså, hur kort näsa har jag egentligen?? Dyngstan kanske ni undrar? Det var där de öste ut skiten från ladugården som vi numera har som garage/verkstad mm. Där var även avträdet (fjôla) som användes förr. Pappa stängde igen dassdörren när vi brädfodrade om den delen av ladugården och det är där vi har mjölkbordet. Så – logen, laggårn och dyngstan sitter ihop. Det fanns ett stall på farfar och farmors tid där vi idag har planen där vi ställer bilarna. Pappa tog ner det på 60-talet, höll på där en dag när mamma ropade in honom på lunch och när han gått ner till stugan och tog i dörrhandtaget brakade hela skiten ihop. Snacka på änglavakt. Idag skulle ju stallet ha välkomnats av Eva och syrran så att det kunde vara hästar där. Uthusen är guld värda, men huj så mycket man samlar på sig 🙂 Det var en välbehövlig rensning på rännet när vi hade byloppis för några år sedan. Men vissa saker håller jag hårt i. Gamla grejer som jag kan ha som prydnad. Gillar att blanda gammalt och nytt ute i trädgården och inne på altanen. Alla i familjen håller dock inte med 😀

Sitter och tittar ut på fåglarna som kämpar i kylan. Införskaffat en stor säck med solrosfrön och syrran köpte med en påse/säck med jordnötter från Lantmännen så nu klarar jag mig säsongen ut. Ev kan det blir mer solrosfrön. Köpte den de har på ICA, hade en annan som tog slut nu. De hade så små blommor, hoppas att det är de stora som vi fått denna gång. Brukar ju bli en liten skog när säsongen är över där jag låter några vara kvar – resten av skotten är mums att äta – sköljer av dem väl. Nötterna är poppis, talgbollarna funkar när det är plusgrader, de blir för hårda för dem när det är kallgrader. Köpte en liten hink på Jula men den gillar de inte alls, så jag köpte en stor hink utan nät på ICA igen. Den gillar de. De har med frukt på Lantmännen och de sa det swosh så var de slut. Lite för dyra men ibland kostar vi på dem. Inte sett till Kurre/Kurra än. Hoppas att den kommer tillbaka.

Veckan som följer händer det lite av varje. Måndag -Kören, Tisdag – Jullunch med distriktsstyrelsen, Onsdag – Återbesök hos allergologen, Fredag – Avslutning för Zumban, Söndag -Konserter x 2 med kören kl 11 i Storbyn och kl 14 i Karlstad, så den dagen är helbokad. Ja så ser planen ut, återstår att se hur läget blev när veckan är slut. Önskar er en fin sådan.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 1 december, 2019 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: