RSS

Oro för pälsklingen

12 Dec

Amigo blev kvar på djursjukhuset så får vi se om det blir stor eller liten operation. Fan vad jag hatar hundar som får vara lösa. Visst vi bor på landet men nä, jag gillar inte det här alls. Speciellt opålitliga smygare. Amigo vågar nästan inte passera det huset efter tidigare incidenter och nu kommer han säkerligen stenvägra. Vi hoppas innerligt att han klarar det här. Grannhunden är som vallhundar skall vara, smyger som en skugga. De stod och tittade på lite grejer nere på gården och pratade med frun i huset. Plötsligt tjuter Amigo i högan sky och då har han tagit honom över nedre delen av ryggen och bar iväg, lade ner och skakade honom. Fy fan jag får ångest bara jag tänker på’t. Miggebugge var givetvis chockad och hade ont och skakde och drog sig undan under Eva’s säng. Men syrran kände på sig att det inte stämde då det blev en svullnad. Han högg vilt omkring sig när hon kände efter skador och kände svullnaden i ljumsken, så hon ringde och fick en tid nu på eftermiddagen. Röntgad och det är ett hål vid ljumsken som är som ett bråck som gjorde att det stack ut, men tarmen har i alla fall klarat sig vad veterinären trodde. Det måste sys. Sedan får vi se om de hittar något mer så det kan bli en stor bukoperation. Hon sa till syrran att när de skakar dem så där kan skinnet släppa och det blir nekros och fula sår. Så även om det inte ser så farligt ut kan det gå riktigt illa. D-e-t ä-r s-å d-j-ä-v-l-a o-n-ö-d-i-g-t. Eva är otröstlig. Hon har varit hemma den här veckan då hon fick antibiotika tidigare i veckan för en inflammation och var helt förstörd och grät hejdlöst när jag ringde hem för att höra om det kommit besked. – Vilken jävla vecka det här är, snörvlade hon. Lilla hjärtat ♥ Ja vi får se vart allt landar. Väljer att inte skriva mer, bäst så, även om jag tycker en massa….

I övrigt har det väl varit ok. Händer inte så mycket. Igår förkovrade vi oss och var till en av bygdegårdarna omkring här och såg på Wermland Operas föreställning ”Vart tog julen vägen” En liten byskola som tar in ungefär 70 sittande. Ni kan tänka er ljudvolymen på deras stämmor i den lilla lokalen 🙂 När Tomas tog i på Adams julsång höll taket på att lyfta och trumhinnorna vobblade. Men det var fint! Mäktig sångteknik.

Bilen lämnades in på verkstan igår då jag hade läckage i spolarvätskesystemet. Dock var det fram helt när han tog ur och testade. Kanske blev tätt igen, men hur blev det bak då undrade jag. Kommer inget vatten är men pumpen går. Det visade sig att där var det allt annat än torrt… läckte rakt ut så det är blöt lite här och där i bakluckan och bagaget så det är där lukten kommer ifrån. Ny pump då det inte går upp igenom som det skall. De hade kollat men det fanns bara original där de köper så ja runt 3000 kr. Eh.. tror faktiskt att jag väntar . Får försöka att inte spola bak. Skall leta runt lite. Finns säkert annat ställe att leta på. De hjälper mig om jag vill men vi får se. Inga pengar som kändes tjohonödvändigt att lägga ut. Vi kanske behöver skramla till veterinärskostnaden… Nåja, motorn till torkaren går i alla fall. Alltid något. Blött ute, så det går att vispa av hjälpligt. Lite smågrejer som behöver fixas men jag kan köra runt 1000 mil till sa han.

Igår var det liksom meningen att det skall gå bra. Som tur är hade jag mammas bil som snabbt går att bromsa, hade jag haft min med fördröjningen det blir när man trampar ur och bromsar hade gjort att det inte gått bra. Körde raksträckan ner mot storbyn på hemvägen. Saktade ner till 70 och sedan några meter fram bara reagerade jag instinktivt och tvärnitade. Plötsligt passerade ett rådjur och hade skanken på passagerarsidans strålkastare och när jag tittar till vänster så har jag ett annat rådjurshuvud framför den andra lyktan och jag tvärnitandes mitt emellan. Fattade ingenting, bara reagerade. Men de lommade vidare. De brukar ju komma som skjutna ur en kanon men här trippade de fram. Hade det varit möte hade det nog inte gått väl. När vi åkte från PRO-lokalen en stund senare till verkstan så kom det upp ett till så vi fick bromsa hårt. Inte sett många rådjur, visst fät här hemma, men inte runt vägarna på jättelänge. Kvoten är fylld nu..

Lite händer det väl men dagarna går. I morgon helt ledig. Konstig känsla Men jädri’t gôtt. Sedan jobbar jag tills nästa torsdag, ledig till den 2/1 och sedan ledig tre dagar till. Lite lagom 🙂 Behöver jobba undan lite så en dag skall jag nog stå ut.

Laddar för att fixa SVT Play och se till att få in Musikhjälpen som de sänder från Västerås. Lena skall vara med då hennes Blomsteratleljé bidragit med blommor till en välgörenhetskväll så han ville ha med henne dit. Men det är först vid 23-snåret. Hoppas att jag är vaken 🙂

Axeln ja, den är inte på gott humör men lite gladare. Vissa lägen undviker jag även om jag vet att man måste röra på den. Var igång så bra med axel och nackträningen på morgonen men si det får jag börja om med när det rättar till sig. Kan i alla fall blåsa håret lite lättare. Får bara tänka mig för när armen skall sänkas. Alltid ä dä nôge som ska krångle

 
2 kommentarer

Publicerat av på 12 december, 2019 i Vardagsinlägg

 

2 svar till “Oro för pälsklingen

 1. Znogge

  15 december, 2019 at 19:27

  Det är ett otyg med lösspringande hundar. Både Herr Hund och Miss E har blivit attackerade tyvärr. Dels ger det skador, del kan det sätta sig på psyket. Hoppas att det går bra för Amigo.

   
  • Suttecity

   15 december, 2019 at 19:33

   Han var skeptisk på den hunden sedan tidigare så nu får vi nog bära honom förbi huset på promenaden. Vågar inte tänka på hur det hade gått om in hans matte varit där….

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: