RSS

Så var julen över

27 Dec

Vi har haft det jättebra och det här familjegänget innebär många skratt och gott umgänge. Mat så det räcker, mamma ni vet 🙂 Samt eländesgodiset och andra sötsaker och efterrätter. Mätt var ett konstant läge. Juldagen blev nog den mest lyckade ändå. Fram på förmiddagen pratade mamma med sin kusin i telefonen och sa att nu kom det in en silverfärgad bil på gården. Det är nog Nathalie som kommer över. De pratade klart och jag kände nervösa pirret då jag förstod att kulhemlisen anlänt. Det var inte helt säkert att det skulle gå i lås. Det ringde på dörren jag såg vem det var och sa att du har besök mamma. När ytterdörren slog igen kom hon in i tvättstugan och ja ni vet de där sekunderna när man står bredvid och man ser att det sjunker in hos henne att det hon ser faktiskt är sant och ja jag har då rakt aldrig i hela mitt liv sett mamma bli så glad, ropade rakt ut och sprang fram och gav sin bror den varmaste kram. Tänk att få vara en sådan otroligt glad julklapp ♥ Jag blev alldeles blöt i ögat och ja det här med glädjechock finns faktiskt på riktigt. Det tog en bra stund innan hon hämtade sig 🙂 ♥. Så jäkla roligt att du kom hit Kjell. Alla andra visste om det men det var inte 100% att det skulle gå i lås.

Kusinen och morbrodern fick givetvis jobba 🙂 Mamma hade fått två bänkbelysningar av syrran och mig och den ena skulle upp i köket och den andra i tvättstugan. De klurade ut hur göra med den gamla seriekopplingen och så fick mamma 4 st uttag som är lätta att sätta i kontakterna då hon inte kan titta under kanten och använda de som är infällda i armaturerna i köket. Jag hade även fått en ytterbelysning som vi skall nu har på hörnet mot grannen. Det är becksvart åt det hållet. Bra ljus och nu skall vi bara få in längden på sensorn så att den tänder sig lite tidigare när man kommer från grannens sida. Det coola med den är att den följer med i sidled när man går förbi 🙂 Jag gick runt huset på norrsidan och så fort jag stack fram huvudet så fångade den upp mig och nu ser man bra när man skall till komposten. Den funkar både i dagsljus och mörker och det är 4 olika lägen att välja. Gillar teknik jag 🙂

Vapensyster I anslöt på eftermiddagen och till kvällen skulle det givetvis vara kalkon som traditionen bjuder. När potatisen skulle koka upp satte gudsonen i kontakten för att ladda mobilen och POFF så blev det strömlöst då jordfelsbrytaren slog ifrån. Vi kan väl säga att husmor blev liiite stressad 🙂 Vi provade att slå ifrån alla säkringar dra ur kontakter och mata på säkringarna en efter en men det slog ifrån på olika. Ja men så bra då… kanske det blev något med monteringen, vad vet vi, men de tog isär och då fungerade det så att maten blev klar, vi hade flera säkringar frånslagna just in case. Alla ljus vi kunde hitta tändes och ställdes på bordet. Riktig mysfaktor. De kopplade ihop det igen på samma sätt och nu har det fungerat bra och jordfelsbrytaren verkar nöjd. Blev till att ställa alla klockradio i huset.

Blev en sväng in på jobbet i måndags då det krånglat med p-tillstånden enl fastighetsskötaren och jag ville ha detta klart så att jag kunde ha helt ledigt. Mamma var med in och hjälpte mig, en var missad, annars skulle allt vara OK. Då vi skulle hälsa på Aila innan vi for hem och fastigheten som skall ha tillstånden ligger i samma kvarter löste det sig smidigt. Jag har info-mailen i min mobilapp och har svarat på lite frågor. Det är ju hyresbetalning på G och lite frågor och efterlysning av avier. Som tur är var Teamviewer i inkopplingsläge så jag kunde lösa det snabbt. Nu var det avstängt så jag antar att någon varit på kontoret och stängt ner. Det får reda sig tills jag är på plats den 2/1. Visst kan man strunta i att svara men jag tycker att man kan svara så de får besked. Vet ju själv vad frustrerad man blir och när vi har stängt så här länge så ja. Jag har i alla fall jobbat in de 1,5 h som jag var back i kompsaldot. Är förmodligen lite för serviceinriktad – men så’n e ja’. Lunchen hos Aila blev mysig som vanlig och det är gott att ses nu när hon inte orkar vara med på Zumban för eländesryggen.

Alla åkte hem igår så nu är här väldigt tyst. Amigo kämpar på den 23/12 togs alla 32 stygnen bort men han får leva med den besvärliga tratten ett tag till. Det kliar och de slickar gärna upp det då det kan bli lite intensivt. Men det skall nog bli bra igen. Hans mage är eländig att se. Var helt öppnad så man inser vilken tur han har haft ändå.

Axeln som jag landade på den 8/12 vill inte riktigt det jag vill. Vissa vridningar tar det stopp. Får jag upp armen tar det emot när den skall ner. Frågan är om det är muskulärt eller om det är vakuum i leden så jag behöver iväg till kiropraktorn. Skall låna mammas schema med övningar tänkte jag. Behöver bli bättre till den 10/1 då jag startar upp Zumban igen.

Hoppas att ni har haft fina juldagar på ert håll.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 27 december, 2019 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: