RSS

Flapp

25 Jan

flapp….flapp…. flappflapp. Gha! Det är nog det mest irriterande ljud som finns… flagglina som inte är spänd… denna gången var det vår som var isbelagd när jag drog upp vimpeln så nu hade den tinat upp och blev mer elastisk. Nu blev det tyst på den i alla fall. Ett par av grannarna har hur lösa linor som helst på sina flaggstänger, men att gå ner och demonstrativt dra åt dem känns lite väl surtants-varning 🙂 Har ju fönstret öppet på nätterna året runt och i natt vaknade jag av att kattugglan ho ho hooooade. Trodde inte att de var stannfåglar men det läste jag på om att de är. Brukar mest höras vår-höst, men det är ju helt upp och ner för djurlivet nu. Fåglarna kvittrar och det lär bli bakslag för dem. Tror dock inte att det kommer bli vargavinter innan det är dags för vårtemperaturer.

Mamma skall hämtas runt 19:30 när hon kommer med tåget och Eva skall hämtas 17:30 vid bussen i lillbyn. Trodde det var igår men när jag satt där så visade det sig att det var idag.. bättre fel dag åt det hållet. Klurar på vad vi skall äta ikväll. Det blir bara vi tre så något får jag väl hitta på.

Har en styck sovande katt intill mig här på skrivbordet. Han är väldigt kontaktsökande idag, men har vänligheten att inte använda tangentbordet som underlag denna gång. Det är nog ibland det mest rogivande som finns att ha en sovande katt intill sig. Framförallt nu när jag kan vara intill utan att få astmaanfall.

Zumban gav fullt golv även igår, även om vi bara var 5 st färre gjorde det mycket på golvet vad gäller utrymme. LB hjälpte mig med att ta betalt och bocka av när mamma inte var på plats. Tacksam för hjälpen då det blir körigt att rigga, fixa mikrofon, skor mm och alla kommer och skall ta betalt. Jag var trött i skallen igår vilket innebär att koreografierna får mer eller mindre stora variationer emellanåt 🙂 Kvittar hur många år jag kört dem så är de dagarna helt hopplösa. Skall ju inte tänka på det sägs det och leva som vanligt men nog fanken ligger det där och gnager. Vet ju aldrig hur läget är när man bokar in saker längre fram om skallen är med eller inte. Där får läkaren och andra som tycker jag överreagerar säga vad de vill. Det hämmar och det lär ta många år innan jag kan förlika mig med det. Nåja, så är det.

Det var fredagspizza igår och vapensyster I hade bjudit in sig för att fira syrran som fyller på måndag. Blev en trevlig kväll med mycket att prata om.

Nu skall jag fortsätta med låtarna till kören då Musse vaknat till och nu sitter och tittar uppfordrande på mig – vill ha knalikar – men herrn börjar bli rund om magen så vi försöker att låta bli, går så där, vilket han mycket väl vet 🙂 Har väl funnits en skylt som dykt upp på fb tror jag: Här bor katten och dess servicepersonal 😀

 
2 kommentarer

Publicerat av på 25 januari, 2020 i Vardagsinlägg

 

2 svar till “Flapp

 1. livsglimtar

  25 januari, 2020 at 23:49

  Musse ser så rofylld ut, Frasse ligger på mattan vid mina fötter sovandes med benen i luften. Jag fick ångest när jag läste om flagglinorna som flapp flappade, när jag var nyopererad (ny njure) och väldigt borta av högt kortisonintag hörde jag Huddinge sjukhus stora feta flaggstänger flappa hela natten och jag hallucinerade, trodde det var ungdomar som spelade bordstennis under natten. Så sjuka grejer som levde sitt eget liv i min hjärna den natten.
  Imorgon ska vi göra pizza, brukar göra egen deg lätt som en plätt, men nu hade de pizzadegen för 15kr så vi ska bara lägga på de goe.
  Kram ❤

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: