RSS

Då var man igång efter semestern

17 Aug
Vitte tusan hur skojs det var att komma tebax till jobbet… not so much. Men nu är det 4 veckor kvar innan det är färdigjobbat. Ser knepigt så jag var tillbaka till optikern i tisdags och det var lite ändrat så nu är de beställda och jag hoppas att högerögat vill lite mer, trots starren som börjar bli besvärlig. Passade på att gå till frissan i tisdags så jag fick putsa barret lite. Det är lite svårt att vänja sig att inte ha slingor. Kanske inte så mycket färgen, men ”stelheten”. Att jag börjar bli gråhårig är inget jag stressar över, men jag fäller och vet att det nya måste komma ut, men det är delvis babymjukt och där det grå har kommit är det som tagel 😊 Inte van att ha tunnare hår. I o f blir det mindre varmt. Börjat locka sig på konstiga ställen, luggen blir som om jag hade haft en stor spole i, så tack och lov för plattänger. Hmm kvittar ju i o f när det är fuktigt ute. Flirp säger det så är det inte rakt längre. Ja dessa bekymmer.

Kvällarna tar snabbt slut nu när det blir fart på trädgårdsfixet såpass sent. Ryggen sa stopp i lördags men liiiite till kan man ju göra. Dumskaft. Så igår söndag var det stående arbete som gäller. Eva hjälpte mig så vi fick upp och bort stora kitteln vi hade nedsänkt med en buxbom i. Den har stått ja vad kan det vara, 10-15 år. Kitteln var faktiskt intakt, vilket jag inte trodde. Eva är stark som tur är. Jag körde på jord och krattade så att det går att gå på. Har tomanterna där och det skall bli bänkar så då måste buxbomen bort. Måste ta bort grästuvor där Eva hjälpte mig att gräva och kanta då jag utökar även den andra sidan. Nu var det målning av dörren till logen som gällde idag. Har flagat  länge och Eva blåste av den med högtrycken och jag borstade av den igår så det hanns med att måla den ikväll. Egentligen borde de flesta av brädorna bytas, men nu fick det bli kosmetiskt så det ser bra ut på håll 😊 Vi skall även måla stora dörrarna till ”dyngsta’n” där vi har traktorn samt dörrarna till garaget samt dörren till mjölkkammaren. Problemet är att det är söderläge. Så antingen målning före kl 9-10 eller sena kvällen. Att det skulle bli bläkvarmt var inte med i beräkningen. Mulna dagar är att föredra när man har målningsambitioner. Vi får se, hoppas hinna med de stora dörrarna för de är också avblåsta med högtryck så det är inte så vackert, även om inte all färg är borta. Det är det första man ser av huset så det känns angeläget att piffa upp den. Här blir man aldrig arbetslös.

När vi var i Nora sista söndagen på semestern så fick mamma en stor vipphortensia av Västeråsgänget och denna måste ner i backen så därför har det blivit mycket jobb att bredda och fixa rabatten intill rododendron vid paviljongen, så nu är den på plats. Det kommer bli jättebra och hoppas att den klarar vintern. Är härdig till -30 grader står det. Återstår att se.

Mamma går ju och fyller 80 år på söndag. Sjuka siffror, men är man 52 själv så…. Vi har familjen på lördag och så öppet hus på söndag, så får vi se hur många som kommer. Regnfritt är önskvärt så att vi kan sitta ute.

Ville och Åskar åkte hem förra veckan och på och på onsdag börjar Eva skolan. Sista året i grundskolan. Hej hopp. Hon var inte ifrån dem värst länge då hon varit hos dem på Färjestad ett par gånger redan. Jobbet med grupperna börjar till helgen så nu är hon igång igen.

Kom på igår att tiden rusat och det var dags att redovisa momsen. Hann med en dag tillgodo. Phu.

Har fått förfrågan om att hjälpa till och stuva om ett par hemsidor, så jag har lite att pyssla med när jag slutar. Skall bli kul. Förening samt ett företag. Vill man ha att göra är man välkommen hit och skrapa, kitta och måla fönster 😊 Stugans fönster måste fixas. Krillan har skurit till en ny ruta – den trasiga är provisoriskt lagad med silvertejp  ha ha.

Ja ni, det är mycket på ett spett.

Har en hög med bilder som jag skall lägga upp men det får bli ett eget inlägg längre fram. Nu måste jag ut och vattna. Svejs!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 17 augusti, 2020 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: