RSS

Time flies

05 Sep

Ja ni, en vecka kvar tills vikariatet är klart. M som jag ersatt skulle ha börjat i måndags men då lillskruttan börjat på dagis med tillhörande nya baciller var det till att jobba hemifrån så det var väl bra att jag var där. Å andra sidan fick hon massor gjort av vårt gemensamma projekt så vi har sparat tid på båda håll. Nu är det fyra dagar kvar innan det är dags att bli egenföretagare på heltid igen. Sedan då den alltid förekommande frågan – vad ska du göra nu då? Tja, säg det. Men det söks och tipsas, men det är ju som det är. Fått lite att bita i då jag håller på att ändra om två hemsidor. En för en föreningen som verkligen behövde piffa upp sin sida och lite andra trycksaker. Sedan en större sida som behöver stuvas om och göras lite mer lättläslig. För lite och för mycket är aldrig bra i hemsidesammanhang. Svårast är ju att veta vad man skall ta betalt.. Paket, antal sidor, helt nytt från start, ändring av befintlig. Förening, företag mm och allt runt om mer, loggor och annat. OM det skulle bli mycket där och skapa loggor så blir det till att kosta på sig det stora Adobe-programmet, men det får vara i planeringsstadiet. Men det skall bli roligt att vara kreativ ett tag som omväxling.

En liiten förhoppning finns att de kan öppna Seniorernas Hus senare i höst om de släpper på restriktionerna och även om jag inte får en lika stor grupp så hoppas jag att vi kan bli några stycken samt att vi kan börja träna med kören igen. Alltså, när alla tillfällen som ger energiinput är borta så krymper inspirationen. Tänk alla som sitter i karantän, inte träffar någon, förhoppningsvis har någon som ringer. Vissa väljer ju att vara ensamma, eller snarare självsamma, men vi är ju flockdjur så jag tror ändå att många gamla kommer dö i förtid av ensamhet, orken försvinner, de blir sittande och får dålig kondition, kanske slarvar med maten. Nej usch. Det är lite som en danskollega skrev på fb, hon är högsriskgrupp och som hon såg det så har man satt alla bräckliga i karantän så att övriga skall kunna röra sig relativt fritt. Lite så är det. Många skiter ju högaktningsfullt i direktiv och restriktioner men det verkar ju ha trappat ner lite så vi håller på tummen att det skall börja släppa. Har sagt det från början och gör det igen. Även om många tyvärr fått sätta livet till, så tror jag på Sveriges strategi kommer visa sig fungera. Sedan kan man grotta ner sig i hur många som inte blivit rapporterade, vilka som felaktigt har klassats som avlidna i Covid osv. Allra mest beklämmande är ju alla som inte fått rätt vård då vissa ställen inte ansett att det har behövts utan erbjudit palliativ vård. Fy f*n, men nu skall jag inte gå igång på det. Dock tycker jag. Massor.

Nu skall jag strax gå ut till lillstugans altan där två fönster ligger och väntar på skrapning, inoljning, omkittning och målning med linoljefärg. underlag, kitt och färg är linoljebaserade. Ena rutan är knäckt så jag har fått en av Krillan och jag hoppas att jag har mätt korrekt 🙂 Den har varit lagad med silvertejp sedan i höstas så det börjar bli dags ha ha. Jan hjälpte oss att ta ner dem och sätta skiva för fönstret. Satsar på fönsterbågarna så får vi se om vädret tillåter målning av karmarna, annars får vi ta dem till våren. De behöver mest kosmetisk målning efter skrapning av färgen. Nakna ytor får lite linolja på sig så klarar det sig. Solen kom fram nu så det är bara att köra på fram till kl 14 när Eva tävlar på Färjestadstravet. Två lopp med Careless och Ville. Första loppen på länge. De måste få x-antal lopp på ett år för att få behålla tävlingslicensen så det var hög tid att komma iväg. Snart får hon besked om hon kommer in på Lillerud och travlinjen. Börjar om ett år om det går som planerat. Herregud, hon var ju typ 5 år förra veckan 😀

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 5 september, 2020 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: