RSS

Fönster mig hit

16 Sep

och fönster mig dit. Igår fick jag bort de rutan jag skulle ha bort från början samt två till som klingade till, så det var nog både småsprickor och lite bänd som drog iväg. Alltså, jösses vilket hantverk och kvalitet på virke och glas. Några handblåsta glas är kvar och de jag tog bort är väldigt tjocka så det var inte bara att knacka till utan det fick bli varmluftpistol och stämjärnet som jag hittade i högen mer verktyg som var från farfars dagar när han svarvade. Lite snedställd och liten i det platta bladet och funkar jättebra. Fick ut dem i stort sett hela och det kan jag säga att det kittet som sitter kvar, det sitter som berget och jag tänker inte vara överambitiös och ta bort alla rutor Där det släpper är där det kommit in fukt. Vi är i det närmaste klara nu med färgborttagningen och i morgon tror jag att vi kan börja lägga på linolja på alla trärena ytor så får det stå och dra. Beställde två rutor till av Krillan så de måste fixas innan jag kan göra helt klart. Men det närmar sig.

Var hundvakt även idag men de var inte borta så länge så det blev bara en kort promenix och det kändes att vi var ute på en lite längre tur igår. Måste verkligen fixa nya skor att knata runt i. Solen kom fram men rejäla nordanvindar gjorde inte utomhusvistelse till något som lockade. Fick bli ett par timmar med fönstren istället. Längtar efter att få börja göra klar. Det tar sin lilla stund att renovera fönster. Syrran skall handla det sista vi behöver i morgon och jag hoppas på att vi börjar bli klara med borttagningen av färgen.

Äpplen finns det gott om och mormor bad Eva att ta med lite från grannen som vi brukar få äpplen av. Lite var det ja

Syrliga och goda

Så nu har vi torkat ett kilo. De låg i ugnen typ hela dagen men de torkade inte nämnvärt. Ta daaa! Då är det toppen toppen med en Airfryer! 40 min så var de torkade och klara. Mums. Ja denna finurliga apparat. Har man inte råd kan jag förstå att man inte köper en men annars. Bästa kompisen i matlagningen. Vill man laga magert men ha saftigt och krispigt, då är det en Airfryer som gäller. Enmanshushåll då är det superbra, tvåmans som vi är, mer än toppen. Då vi har den stora har vi mer grejer till som underlättar ytterligare. En bakmaskin och andra grejer kan jag köpa att de är onödiga, men luftfritösen is the bästa köpet ever detta år. Se till att önska dig en i julklapp. Men ta inte den lilla, du kommer, som vi, snabbt byta upp dig till en större. Så det så 🙂 Testade att göra äppelmuffins med kanel/kardemumma/ingefära och se det gick alldeles utmärk i silikonformarna som följde med bakbunken – som man även kan göra gratäng och annat i. De blev riktigt goda. Inga stora blaffor, men smakrika

Ja, mer har väl inte hänt här. Jobbar en hel del med hemsidorna jag hade på beställning. Varvar med det och fönstren. Behöver ombyte för ryggen med båda då det kan bli lite enformigt.

Monterade ihop den nya dynboxen som syrran köpte med hem igår. Snäpp snäpp stod det och skulle vara busenkelt. Yeah right… donk donk och lite *#%* så blev det monterat. Det är inte lätt om klena personer skall sätta ihop det. Men nu är det klart för vinterförvaring.

Snart dags att slå sig ner framför burken. Vi har flyttat in i TV-rummet igen, men blir det fina dagar där kuvösen blir nog uppvärmd har vi kvar fåtöljerna där.

Allt för nu. Svejs!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 16 september, 2020 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: