RSS

Usch vad det luktar

22 Sep

av balsamterpentin. Efter koll på nätet hos de som tipsar och vägleder så skall man mätta träet med sk halvolja, 50/50 kokt linolja och balsamterpentin. Linoljan doftar nästan inget men den andra drar gott i näsan. Det var i alla fall behövligt på delar av fönstren där fukten har härjat. Så det gick åt en del av blandningen. Det skall dra 30 min men det får så tills i morgon så torkar jag av överflödet. Så, vi är en bit på väg. I morgon skall jag måla på grund och det gör man med vita linoljefärgen som späds ut med linolja eller balsamterpentin. Kan säga – jag kommer använda linoljan. När det är fixat skall det kittas och de nya rutorna skall på plats och se till att få peppar i kittet så att inte fåglarna pickar i sig jobbet. Såg på Youtube att det fanns något som konstnärer använder som kan strykas på så det blir hårdare. Det blir som det blir. Det jag hade kvar av blandningen duttade jag på de rena träytorna på det andra fönstret på södersidan. Skakade på huvudet och konstaterade att om allt sprucket kitt sitter löst lär vi ha att göra. Vi får se hur långt vi hinner under hösten. Det skall sättas upp en ny väggbeklädnad på altanen också, så jag tror jag prioriterar det nu när grannen som lovat göra det är tillgänglig. Gick runt och kollade lite närmare på altanens utsida och jag, här är vi då rakt inte sysslolösa.

Jobbat vidare med hemsidan och det börjar ta form. Hann inte ringa de som gjorde sidan från början då jag behöver lite hjälp med header och lite annat. Roligt att jobba med denna webbyggare, så det kan användas även framöver när jag hjälper kunder, som vill satsa på en licens för byggaren.

Vi var hundvakter och vi fick en promenix till bygdegården och tillbaka. Dock går det ju inte snabbt… Amigo ska lukta läääääääääääääääääääänge på vissa tuvor. Till slut kände jag att nu tar jag dig snart under armen och går hem.

Fikade i paviljongen även idag, även om man får ta på sig en jacka.

Har återställt TV-fixet så att box och sladdar sitter där de skall på övervåningen samt att sändaren funkar mellan TV-rummet och övre hallen. Lyckades få rätt så bra ordning på kablaget ockå. Det är långa kablage på HDMI-kabeln som går mellan övervåning och TV:n nere men nu fick jag den rullad i rätt längd och koaxkabeln till boxen var också samarbetsvillig. Lite annat fix på övervåningen och lamporna till kuvösen är på plats och jag skall göra nya skarvsladdar så att de går till uttagen för fönsterkontakterna och kan tändas på en knapp. Får ha det på to-do-listan.

Avslutar med lite bilder i höstens tecken// Svejs!

Tagetesen i ”tårtan” är ståtliga och höga och än så länge är de matnyttiga för humlan
Hösten har kommit på halva vägen. Lönnen står vi mor Anna’s lilla stuga vid gamla ICA. Att det faktiskt bodde en familj med två barn bodde i denna lilla stuga med ett rum är svårt att tro. Var inne en gång när vi hade julmarknaderna för en hög med år sedan. Skulle vara roligt att få se det igen. Får kolla med ägaren om jag kan få ta en titt.
Som sagt, tagetesen är fina så här års. Tänk om snäckorrna kunde ge fanken att dammsuga dem. Vill så gärna så dem på plats och få små häckar i rabatten. Öschel på frön så det få bli i tårtan och sommarurnor som har försetts med koppartejp. Klurat lite på om jag inte skall kunna göra en specialare nästa år. Ja vi får se.
 
2 kommentarer

Publicerat av på 22 september, 2020 i Vardagsinlägg

 

2 svar till “Usch vad det luktar

 1. Jag

  22 september, 2020 at 23:48

  En sån läcker bild på lönnen som inte riktig kan bestämma sig. Men så är ju vädret, nästan sommarvärme ena dagen och höst den andra. Fina bilder på tagetesen också.

   
 2. livsglimtar

  25 september, 2020 at 11:47

  Slit och släp, du i ditt esse ser jag och så vackra bilder. Kram

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: