RSS

Mulet, regn och sol

24 Sep

sammanfattar väl denna torsdag i september 2020. Vädret satt i skallen redan när jag vaknade och samma med både människor och djur. Vi tog vovvepromenaden vid 0930 och tänkte gå till bygdegården igen. Maaaoo! Maaaaooo! Jaha, så vad det med den promenaden.. vid loppis kom Musse fram – han har sitt sommarrevir där. Han vill gärna gå med på promenaden och har förkärlek att gå mitt i vägen… så då Amigo hade gjort det han behövde så vände vi hemåt i sakta mak. Tänkte att jag skulle bära katten men det hade han inte tänkt samarbeta med. Släppte halva pälsen och ålade sig ur famnen. Nehej. Då smyger vi hemåt och håller tummarna att inget motorfordon kommer. Hade varit många lastbilar när vi gick mot loppis. Lite grädde och sedan upp på övervåningen. Jag gick med och satte mig på översta trappsteget så vi pratade och han ger en danska skallar 🙂 Passade på att stänga min dörr också. Han har en förkärlek att tälta under mitt täcke.

Efter lunch hade jag helst satt mig och tittat på film men det blev till att masa sig ut till stugan och grundmåla fönstren. Betydligt behagligare doft av linolja. Spädde ut den vita färgen så att det blev ett tunt tunt lager. Det skall torka en hög med timmar, sedan skall rutorna på plats, kittet torka och därefter ett par lager med färg. 24 h torktid för varje lager. Här får man ha tålamod. Riktigt mysigt att stå där och måla när regnet smattrar och ljudboken i öronsnäckorna.

Nu när vi fikat kom Musse ner från övervåningen. 4 h sömn och han timade in regnet. Han fick lite torrfoder och sedan intog han stolen intill min och har somnat igen. Solen kom fram och det får nog bli en promenad med hunden igen. Syrran och Eva är inte hemma förrän 20-snåret då det är Färjestads Travet som gäller för Eva. Amigo tycker väl inte att det är superduperskoj att vara här. Men han har sällskap, får mat och promenader så det går ingen nöd på honom. Han kan allt som oftast sätta sig bredvid mig på golvet och stirra. Länge. Vore najs att veta vad han vill. Så är det oavsett det är direkt efter promenad eller inne. Han vill vara ute och jag sätter honom i långkopplet, han sitter och tittar och sniffar ett tag och sedan vill han in. Lite frimärksvarning. Han är väldigt mån om mamma och när vi är ute skall han valla in henne. Nu sover både hund och katt så det är stillsamt. Mamma är fördjupad i sitt korsord och jag pysslar med lite datafix. Inga hemsidor idag. Vilodag. Faktiskt 🙂 //Svejs!

 
1 kommentar

Publicerat av på 24 september, 2020 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Mulet, regn och sol

  1. Znogge

    25 september, 2020 at 06:37

    En bra och blandad dag och som vanligt är det alltid något på gång hos dig!

    Trevlig helg 😀

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: