RSS

Där nös september förbi

30 Sep

Skrämmande att tiden bara försvinner. Men det är starter och avslut på vägen. I eftermiddags målade jag det sista på fönstren samt fönsterfodren som grannen fixat. Nu får det vara färdigmålat för i år. De andra fönstren får hänga i tills våren. Då det är smårått och kyligt tar det sin lilla stund att få det att torka även om det är under tak. Altanen är glasad men ingången är öppen, så jag hängde upp en vaxduk som ”dörr” och startade upp ett konvektorelement så det blir åtminstone lite småvarmt och det cirkulerar luften. Skall fixa till rutorna som blivit lite kletiga av kittklumpen och lite färg skall tas bort. Visst kan man tejpa men jag tycker att jag klarade det riktigt bra på frihand. Det var i o f inte perfekt tidigare. Nu är i alla fall alla rutor hela, kittade och karmarna inoljade i omgångar, grundstrukna samt två lager färg. Det lär väl hålla några år. Har bakat in vitpeppar så jag hoppas att fåglarna ger tusan i att picka i sig linoljekittet innan det härdar. Skall ordna med en fågelskrämmevariant, men jag får klura lite till på den.

Hemsidejobbet till företaget är i det närmaste klart. En sida som jag måste klura fram en lösning på.

I måndags hade jag bokat tid med min fd kollega som jobbar som ekonom och hon skall hjälpa mig med att kolla igenom bokföringen så jag vet att allt är ok. Mamma var hos Aila under tiden och jag köpte med lunch. Därefter bar det iväg till optikern då mamma skulle göra koll. Blev inga nya glas innan hon får hjälp med efterstarren men hon fick med sig läsglasögon med bättre förstoring så nu ser hon bra när hon läser. Blir ju lite hoppsan att byta mellan läsa och se på TV så det blir ett väldans bytande 🙂 ska köpa några till så finns det på lite olika ställen i huset. Annars är de aldrig där när man behöver dem.

Då det sägs att det är ett riktigt musår så tog jag ner luckan till vinden. En stor humla och en liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiten liten musing låg på trappstegen. Tämligen döda så de var lätta att fösa ner i korgen jag brukar använda. Tittade upp och såg att ena fällan hade slagit ihop – suck. Tog med korgen upp och smög upp lite försiktigt då det kan ”dofta” lagom omysigt. Nog låg det en där, men den har nog legat bra länge för pälsen låg i en stor boll inkl diverse döda små maskar. Skelettet satt fast i fällan så jag tog med hela fällan ut och tömde den. Var inte sugen på att ta bort böset som var kvar. Det räckte med att ta bort äcklet idag. Får ta hand om det en annan dag. Hoppas och tror att det blir rätt ok här vad gäller mössen då vi har 4-5 katter som försöker samsas om reviren här. Musse kom med en musing i munnen idag och oj vad han var stolt. Jamar högljutt så nu har jag lärt mig hur han låter när fångsten levereras. Han kom in här för någon timme sedan och landade sedan i – rätt gissat – min TV-fåtölj. Får rolla eller så får jag ta en av de andra om han trynar vidare.

Ja det har inte hänt så jäkla mycket de här dagarna. Skrev till neurologen och meddelade att jag glömt ange att jag höjde dosen i början av september. Skrev även att jag inte ser någon vits att jag kommer dit då de senaste besöken inte gett något då vi inte är ense om man kan ha de biverkningar jag anser kommer från pillren. Är i så fall världsunik enligt hennes sätt att tycka att jag inte kan ha dem. Skrev att jag blivit lovad ny läkare och kan tänka mig att komma dit och bolla med den som jag får byta till. Skrev lite mer också – tror att budskapet gick fram. Har i alla fall inte fått något svar.

Var lite finurlig igår, om jag får säga själv 🙂 Mamma fick en helt ny rullator igår då den hon hade inte var värd att serva. Då hon är ute och går mycket så måste hon synas. Granntanten har en reflexväst på sin men den åker av och är svår att hålla kvar. Jag fick flera gamla reflexvästar när firman jag jobbade på bytte namn och layout så jag tog med dem hem. Tog en och klippte isär och knåpade ihop och fäste den på främre delen av korgen. Så, nu syns hon både dag och kvällstid när hon far fram på vägen.

Sandlådemästaren i USA är igång och tyvärr drog han med sig motståndaren. Kan inte annat än skaka på huvudet. De får nog skaffa sig en tuffare moderator. Men det hjälper säkert inte.

Nu tänkte jag gå upp och köra ett pass med Zumba. Om blåmärket vid lilltån tillåter. Svejs!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 30 september, 2020 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: