RSS

Nu är det väl höst

01 Okt

på riktigt? Åtminstone vad gäller namnet på månaden. Den har vänligheten att bjuda på en mild sol som kom igenom gråa molnen när jag var ute och fotade av elmätaren och kollade hur det såg ut inne på altanen. Ljummet och skönt och fodren är i det närmaste torra, men linoljefärgen har en bit kvar. Det tar ett par dygn så det är ingen färg man skall använda om man har brådis. Å andra sidan har man igen det genom åren.

Mamma har åkt till storbyn då det var provtagning och sedan styrelsemöte för PRO. De har hittat en annan lokal som är stor så de får väl hojta till varandra 😀

Det var lite tomt i ena klädlådan så jag slängde in en hög med tvätt så kommer den undan innan helgen. Skall börja fixa i kuvösen inför morgondagens lilla festlighet. Mina utflyttade faddrar och ett av paren i byn, som bodde grannar med dem tidigare, kommer på litet försenad 80-års tack för presenten som mamma ville bjuda på. Förr hade vi fler par med på våra höstfester och de saknar vi enormt. Nu får det bli 4 st gäster utöver oss och då kuvösen är stor så kan alla vara med. Vi sitter familje/parvis så det blir ingen trängsel med alla tätt och blandade.

Fick pensionsbesked för tiden på vikariatet och jag kan bara stillsamt undra hur många kuvert med ekonomiskt bidra som kommer den dag jag går över till att bli pansjonist. Olika ställen har olika lösningar vad gäller pensionen och där de senast satte pengarna har oftast köpts upp eller gått över till annat. Går inte att hålla ordning på’t. Tur att det finns samlat på Pensionsmyndigheten.

En sak som jag ler gott åt just nu är grabben i reklamen för KPA Pension.
Ja det får man verkligen 😀

Idag är en glädjens dag för många när besöksförbudet på äldreboenden hävs. Hoppas innerligt att det kommer fungera. Kan bli tufft för många då de som får besök kanske inte känner igen sina nära och kära då demens har blivit värre och stimulansen utifrån blivit eftersatt. Men tänk att få ge varandra en kram efter 6 månader. Visst, man skall hålla avstånd, men dessa kramar är nog mer givande än farliga. Det är i alla fall något jag verkligen saknar. Vi är kramisar i den här familjen så det känns väldigt konstigt. Håll i och håll ut.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 1 oktober, 2020 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: