RSS

Nu är de klara

06 Okt

att hänga upp. Putsade rutorna, men jag får se hur illa det blev när jag får rätt ljus. De får duga för i år. Riktigt nöjd och det skall bli roligt att börja med de andra till våren. Nu har jag tränat så det blir nog lättare. När jag kollar på dem som är kvar ser jag att det lär bli en hel del att kitta om. Jan skall hjälpa mig att hänga dem på plats men det får bli en dag när det inte tokregnar som det gör idag. Det blev i alla fall skillnad

Mamma fick en trerätters med vin i present när hon fyllde 80 så hon blev bjuden idag och chauffören fick också följa med 🙂 God mat och oj vad jag blev mätt. Inte lätt att vara nogsam med kalorierna sådana här dagar, men i morgon börjar jag räkna igen.

När vi kom hem så stod alla tre vattenkannorna på rad ute på plattgången och ena fåtöljen stod framför dörren med en blomma. Vem tusiken? Jag hade mina misstankar men hade ingen koll på vart personen i fråga var denna dag. När jag pratade med henne så var min gissning korrekt – vi får vara glada att inte hela altanen var ommöblerad. Hon har varit med på bus hos en fd kollega som fyllde jämt. När hon kom hem stod köksmöblerna i stora rummet och möblerna där var stuvade i köket 😀 Bus-Kulan.

Jag skrev till ögonmottagningen på 1177 till min braiga läkare. Ville kolla om operation av gråstarren och lite andra frågor och senare på eftermiddagen så ringde hon. Service på den mottagningen. Hon kommer att boka in mig till starrkirurgen för kontroll för ev operation då mina hornhinnor var fina i somras så det är starren som är problemet och då jag börjar bli bländad även dagtid så börjar det bli dags. Får vara ordningsam nu med värmebehandling så att hornhinnan håller sig. Visst, det kan bli komplikationer det vet jag men jag ser skräp som det är nu så jag vill nog få operation. Om det inte ser bra ut så får jag komma tillbaka till ordinarie läkaren så får vi sätta in lite tyngre artilleri som hon sa. Är det för stor risk för att det inte kan gå bra så får vi göra det bästa av det och vänta tills det blir så illa så att det inte kan bli värre. Tjoho, not. Vi får hålla på tummen. Ny kirurg – samma som jag hade i somras på akuttiden – så hon kanske ser det på annat sätt än den andra jag var hos. 29/10 skall jag på koll.

Musse sov här när vi åkte på lunch och när vi kom tillbaka några timmar senare så smög han ut på altanen men tvärvände när han kände att det tokregnade. En timmer senare gick han ut och nu kollade jag på altanen och han kom in i ett jehu, jamandes och rejält blöt. Nu sitter han och uppfordrande och högljutt påtalar att han vill ha knalikar 🙂 Isch, nu skall han gosa och stryka sig. Som sagt. Blött. Antar att syrran får hämta honom för han lär inte gå ut mer idag. Det regnar rejält kan vi väl säga.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 6 oktober, 2020 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: