RSS

Lyckades

18 Okt

att få in livesändningen från travet på youtube och lopp 9 låg i livesändning. Men ingen start, bara kamera på långsidan av banan. Såg att någon kom löpandes och försvann bakom kullen som är på innercirkeln. Tittade på klockan och sa till mamma att nu borde de väl vara igång? Då säger speakern att Carless är struken och vi inväntar att hon skall lämna banan.. men va f*n.. sedan ser vi Eva komma gåendes med J intill sig och jag ser på henne, även om det är på långt håll, att hon är jäkligt upprörd. Några meter bakom henne kommer Careless gåendes med ett par skötare. Syrran ringde och undrade vad i helsike som hänt. Sedan ringde mobilen och J ringde till syrran och sa att de hästen fått skrämselskutt och sprungit av banan och att Eva fått en spark och skadat lillfingret och att de nu var på väg till akuten, då det verkade brutet. Kan ju säga att man är lite för långt bort ibland. Syrran gav sig iväg i all hast och på vägen in ringde J igen och berättade. Det var nog tur att vi inte såg det live, känns liksom som att det var meningen att vi kom in senare i sändningen. Det räcker mer än väl att se på loppet i efterhand och man vet att det gått bra när man ser henne fara ur sulkyn.

Det hände i omstarten av loppet. De kom i innerspår och det var ett annat ekipage som kom för nära för att Eva skulle kunna köra ut från kanten så hjulet kom in på de vita små stolparna som avgränsar mot innerplan. Carless blev givetvis rädd och hoppar till ett par gånger (hon kallas inte Loppan utan orsak) varpå Eva faller ur sulkyn och landar på vänstersidan. LÖS HÄST ropas, loppet bryts och Eva kommer på fötter. Många hjälpande händer får av sulkyn. Det är vad vi ser, med hjärtat i halsgropen.

När alla varianter av incidenten sammanställts, framför allt av Eva, så blev då lillfingret skadat och är av mellan de två lederna. Det är en rak fraktur som det heter, vilket är bra då det inte behöver opereras. När de fått av hästen sulkyn så hade de sagt till henne att hålla handen på mulen för att lugna henne, varpå den stressade lilla surpuppan högg efter Eva och fick lillfingret i munnen. De tog bort Careless men hon kom tillbaka till Eva så hon kände vart hon skulle gå när hon lugnat sig lite. Speciell kontakt. Jäkla tur ändå att de har handskar. Om det var tömmen i fallet eller hästen eller en kombo som orsakade frakturen är oklart. Men det var sår som skulle kunna passa med hästgaddarna.

Ja det är en fraktur sa ortopeden – men gud va’ bra sa Eva, då är det i alla fall inte brutet. Eh, det betyder att det ÄR brutet sa läkaren. Jaha… 🙂 Inte lätt när man inte kan termerna. Det blev spjälkat men slapp gipsas. De skall tillbaka till veckan igen och se över när fingret har svullnat av lite. Hon får räkna med 3 veckor. Antibiotika en vecka för säkerhets skull då såret kan bli infekterat. Mormor tog fram sin sköterskemössa (de takterna går aldrig ur som tur är. Att hon varit kirurgsköterska är inte heller fel) och har lagt om och grejat. Jag fick hjälpa Eva med hårtvätten innan de åkte hem från oss och idag fick jag sätta upp håret. Vi har många olika hjälpområden i familjen 🙂

Vem tror ni var tillbaka till stallet igår efter att akuten var avklarad? Jodda. Hon skulle ju nattfodra och fixa. Gudbevars. Ja denna ungen. Men hon har lovat vara försiktig så att det inte blir rotation så att det blir värre med frakturen.

Nästa tävling är inbokad om ett par veckor och det är väl inga problem säger hon.. the show must go on. Men vi sa att du, det kan du nog inte riktigt räkna med. Ja denna ungen. Hon skulle ha kört Ville i sista loppet men en av de andra tjejerna i tävlingsteamet fick ta honom och ja det blev konstigt för honom också. Snabb uppvärmning och ingen Eva – de där två är tajta. Så den andra som körde gjorde så gott hon kunde, men det blev galopp och de diskades. Ingen bra travdag men hon fick pyssla om hästarna lite innan hon åkte hem.

Idag är hon tillbaka i stallet så hon har barngrupper på söndagar och det i sig blir ingen tyngre belastning och hon får skippa att parköra. Det skall utfordra för natten men vi får se hur hjälpteamet på plats gör. Hänger det på Eva lär det inte behövas. Men hon märker nog av att det finns begränsningar. Hon hade lovat att ta in islänningarna ikväll här hemma så nog har hon stalltjänst alltid. Tur i oturen att det blev vänster. Dock äter hon ”bakvänt” med besticken vilket kan bli intressant. Ringfingret är också spjälkat som stöd. Pekfingervalsen på skoldatorn och ingen gympa och annat.

Idag har vi det lite mer stillsamt. Lite har dock hunnits med. Jag har samlat in alla solcellslampor i trädgården. Om vi har många? Kan man säga. Fått ner alla i en flyttkartong – ordningsamt värre. Fått bort några krukor till som stod i rabatten och flyttat in fåtöljer och bordet från paviljongen, flyttat om lite på norra altanen och skall hänga upp fågelmatsbehållarna och fylla på. Lade en markduk där de har maten så jag lättare får bort alla fröskal till våren. Gjorde så förra vintern och det var väldigt behändigt. Många skal och frön blir det på en säsong. Börjat städa på norrsidan där jag har min egen lilla planteringsvrå så där börjar det bli klart. Tömde även vattenslangarna så de skall köras in för vinterförvaring. Orkade inte det när jag var klar med allt annat. Gäller att sprida ut jobbet så att det räcker länge 🙂

Det blev inte många knop igår. Vi var trötta och sega. I alla fall innan travdramat drog igång vid 14:30. Då vi fick ta hand om hunden tidigare än vad som var sagt fick jag i alla fall en promenad på eftermiddagen. Han är här även idag så det blir en sväng sedan. Fara för att vi blåser bort. Jädrar vad det tar i emellanåt.

Nehej, fram med skruvdragaren och fixa till pariserhjulet. Har tagit in två stora plastboxar som jag skall fylla upp med solrosfrön och jordnötter. Om det blir besök av mössen i förrådet kommer de ha storkalas, så jag vill gardera upp det lite så att vi har behållare med lock. Det får stå på altanen under säsongen. Musskrämman fungerar fortfarande bra och det var nog åtminstone e’ letta mus som var inne på altanen i vintras, som det såg ut vid fönstret då det bara var skal kvar. Dock fungerar den för den hade strukit sig mot fönstret och försvann nog tämligen snabbt. Katterna samsas om att ligga under trappen och spana på fåglarna och jag tror nog att de även tar hand om mössen. Det är i alla fall tomt i fällorna på vinden so far och jag hoppas att det håller sig. //Svejs!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 18 oktober, 2020 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: