RSS

Varg runt knuten

20 Okt

Lokala blaskan skrev om älgkalven som hittades vargslagen vid loppis förra veckan. Vad kan det vara, runt 400 – 500 meter från oss på deras tomt. Nu har vi haft varg häromkring i flera år. En sågs passera vägen vid bygdegården i våras och några nere mot lilla tätorten så det är säkert samma. Finns ett större revir 4-5 mil härifrån och det sägs att det är utstickare från dessa som är här. Den är hård på älgarna så det är inte många djur jaktlagen kan ta hand om. För djurens skull är det ju inte bra att ha dem här, men för egen del har jag hellre några vargar än den stora högen med vildsvin de har åtel ute till några mil bort. DET är ett jäkla otyg och kommer de till byn så blir det inte roligt. Där får de gärna skjuta hej vilt. De stora flockarna håller till där vargreviret är så möjligt att vargarna flyttar på sig. De är i o f inte preditorer på samma byten, ibland kan de ta kultingar, men kommer suggorna farandes är de nog benägna att låta dem vara ifred. Har de åtel så håller de sig i o f på samma ställe, men då hoppas jag innerligt att de fortsätter att mata dem, eller allra helst skjuta av dem.

Regnig dag här. Kom ni snöflingor i luften men det landade inte synligt på backen. Igår var det en desto härligare dag. Jag satt dock inne hela förmiddagen och pysslade med lite layouter men kom ut strax efter lunch. Hämtade posten och klurade på om det skulle kunna tänka sig att testa en promenad och hoppas på att vänsterfoten och höften kunde tänka sig att behöva vila några dagar efter samt om katten ämnade göra mig sällskap vilket betyder gå hem igen. Då kom jag på att det ju skulle bli pissigare väder idag och hämtade renshackan och gick över stora rabatten och fick bort ogräset så gott det går. Sedan fick det vara bra för dagen.

Idag är här runt 15 st talgoxar och några gulsparvar och blåmesar som kalasar på jordnötterna och solrosfröna. Vi har en sk karusell där fröna ligger och det är roligt att se dem i början då den åker runt när de sätter sig på kanten på hinken och de blir långhalsade när det bär iväg 🙂 De brukar få kläm på’t ganska snart. Skall bli intressant att se om någon Kurre kommer hit i år. Ifjol lyste den med sin frånvaro. Det blev två stora plastlådor med lock som fylldes upp med frön och en något mindre som jordnötterna skall förvaras. Smidigt att ha allt på samma ställe och slippa fylla på hinkar i förrådet.

Från det ena till det femte. Då jag gillar att lyssna på ”äldre” musik som inte spelas i radion idag så har jag P4+ som rullar från webben. Han som är programledare nu är lite läskig vad det gäller rösten. En blandning på Elderman och Elfving. Kunde inte bestämma mig för vem av dem det var. Visade sig att inte var någon av dem 🙂

De ringde från Neurologen idag och jag får telefontid nu på torsdag vid 9-snåret. Skall bli intressant att se om jag känner mig bättre till mods med denne läkaren. Mamma fick tid till ögon i slutet av november. Onsdag nästa vecka skall hon till öron för test och utprovning av nya hörapparajten. Håller tummen för att vi skall kunna ha normala samtal där det hörs vad man säger 😀 Nästa torsdag skall jag till ögon och kolla om starroperation kan vara tänkbar. Det blir många kontakter med CSK. Först typ inget och sedan – poff.

 
1 kommentar

Publicerat av på 20 oktober, 2020 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Varg runt knuten

  1. Znogge

    24 oktober, 2020 at 14:42

    Varg alltför nära inpå skulle jag inte vilja ha men absolut inte vildsvin heller. Sedan är det ju som så att vi delar jorden med djuren och vi människor kan inte ha ensamrätt.

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: