RSS

Måndag igen

26 Okt

Det ÄR läskigt var snabbt veckorna går. Om ett par månader är julen över. Bara en sådan sak. Planerar nästa års planteringar och frösådd. Känns lite roligare i allt det gråa.

Har renbäddat och städat klart på övervåningen. Tar det i omgångar olika dagar. Gäller att dra ut på jobbet 🙂 Det är skönt att lägga sig i rena lakan, men inte fanken är det roligt att renbädda. Får ha ett extra brett underlakan då jag har en rätt så tjock bäddmadrass som de gamla lakanen inte passar till. Då jag ormar runt så måste jag ha lakanspännare till hjälp och det är ett litet sjå att få fast dem så att lakanet sitter ordentligt. Men nu så är det fixat. Hoppas att fluginvationen har avtagit för nu har jag sugit upp en rejäl hög som kolat vippen då vi har flugpenna på fönstren. Kollade fällorna på vinden men ingen behövde tömmas. Fick ta en igår men var beredd för jag hörde hur det small kvällen före. Bara andra denna höst, så vi är förskonade från invasion som det är på andra håll i länet.

Mamma är och spelar bingo i storbyn så jag har lite egen tid och poppar musik på hög volym. Man får passa på 🙂

I lördags var det Emma’s tur att fylla 20 så vi firade henne hemma hos vapensystern tillsammans med hennes bror m familj. Blev en trevlig kväll och syster yster hade författat en dikt på rim med flera verser. Många skratt och en mycket nöjd 20-åring. Syrran är jäkligt bra på att skriva, så hon fick visa sina skills. Det är ju inte så många kalas numera så det är dåligt med låttexter som vi brukar framföra på olika kalajs.

Igår gjorde jag slag i saken och bestämde att provmöbleringen i TV-rummet skulle gälla och jag fick flytta stora glaslampetten en bit in på väggen. Till slut så fick jag ordning på det med hjälpande händer av mamma som fick agera hantlangare och räkna ut placering. Kan säga att med mitt brytningsfel och starren, som lurar ögat rejält, är det en utmaning att få allt rakt (tack och lov för vattenpass 🙂 ) Sedan att spika fast kablarna med klammer.. prick spikhuvudet ä inte bara och bara. Tänkte sätta två kablar i samma stickkontakt, men nät de inte samarbetade och jag fick ett mindre ubbebubbebrott fick det bli två. Nu är allt på plats och extra sladd framdragen till lampan jag köpte på loppis för 50 kr. Det behöver inte vara dyra grejer för att det skall bli bra. Tog ner tavlan jag sydde 1988 som hängde på övervåningen och den stämmer toppenbra med färg på ramen och passade perfekt. Husmor blev nöjd och då känner jag mig nöjd. Nu skall jag bara höja den stora tunga spegeln som nu sitter för lågt, men jag vill ha en bra dag för nacke och rygg innan jag gör detta. Ingen ko på isen so to speak.

Eva har höstlov denna veckan och skall jobba på travbanan några dagar så vi lär inte se henne så mycket. Det passar bra så att syrran kan vara i stan och hjälpa Nathalie att packa. Till helgen går flyttlasset. Kan lugnt säga att det skall bli jäkligt skönt när allt är på plats. Det har varit en massa turer i detta så det blir gott när det är klart. Nu förväntar jag mig att hon stannar mer än 6 månader denna gång 🙂

Veckan i övrigt är det planerat med besök hos Gerd på onsdag och på eftermiddagen skall jag till frissan. Det är behövligt…. om det nu finns något att klippa för jäklar vad jag tappar hår. Stora lockar på dumma ställen, så detta blir intressant. På torsdag morgon är det dags för ny kontroll för ev starroperation. Mamma är chaffis då jag får pupillvidgande. Ser jäkligt skräpigt så jag hoppas hoppas hoppas. Det är ju kö så om det är tumme upp är det bra att vara ute i tid.

 
1 kommentar

Publicerat av på 26 oktober, 2020 i Vardagsinlägg

 

Ett svar till “Måndag igen

  1. Znogge

    27 oktober, 2020 at 12:36

    Det är alltid trevligt med kalas och att fylla 20 år är ju lite extra. Full rulle i veckan förstår jag men så brukar det vara hos dig 😀

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: