RSS

Känns lite lôrri’t

09 Nov

i kroppen idag. men det sprayas coldzyme förebyggande. Kan lika gärna vara gråvädret, glasögonen i kombo med skumögt högeröga med klen justering av synfelet, vilket vissa dagar ger billig fylla. Försöker dock hålla mig sysselsatt så gott det går.

Då vi skulle ner till Mio igår för att kolla på soffa, då de har 15%, tog vi med Eva till travet och sedan iväg direkt och kollade möblerna. Den vi kikat på var på tok för låg, djup och mjuk så den ratade vi. Killen visade oss då en högre med fastare dynor och som kunde byggas lite hur som. Satt bra i den men inte så där mysmjuk. Priset var inte heller direkt tillrådigt. Över 18 000 kr för en 3-sits. Jag kollade tyger och mamma såg fundersam ut. Har hon det uttrycket så är det lika bra att leta vidare 🙂 Känner mamsen tämligen bra vid det här laget. Vi valde att åka till EM Möbler istället då vi ändå var i farten och där var det betydligt mindre med folk. Mio är ju större och det är lättare att gå för sig själv även om det är mycket folk på soffjakt och jäklar vad de hade dragit på fläktsystemet. Handsprit som användes av många. Var betydligt mysigare på EM

Då jag jobbat på EM på ekonomisidan, för en hög med år sedan, var det lite roligt att gå igenom lokalerna och kolla igen. Det var ett tag sedan jag var där, då det är sällan som jag är på den sidan av stan numera. Ordinarie personal är ju lediga på helgerna så det är många nya unga säljare som jobbar extra. De är jättebra att göra små rum och kombinera så ja, det är ett farligt ställe 🙂 Fick en massa inspiration och drömmar. Lampavdelningen är min favorit. Farliga grejer, men mamma styrde mig mot trappan då de har sofforna på övervåningen. En trevlig kille hjälpte oss och jag sa vad vi ville ha och han visade en liknande soffa med kombinationsfunktion och man satt mycket bättre i den. Då såg jag gnistan i mammas blick och förstod att nu har vi nog hittat något som passar henne. Visade sig att det är samma soffa som hon har provsuttit på Seniormässan ett par år i rad och hon har pratat på den. Givetvis bestämde hon sig på plats och tänkte först bara köpa en 2-sits men det blir för litet så det blev en 3:a istället. Hon såg väldigt nöjd ut. Att den blev 8 000 kr billigare gjorde inte saken sämre. Sedan då, detta med klädseln. Vi har ju lite olika träslag och jag försökte se framför mig vad som skulle passa gemensamt för olika möbler, gardiner och mattor som vi har. De hade ek och furubord att prova mot och jag hittade en som kallas Asfalt som kändes bra. Inte helt svart utan mörkt grå och beroende på hus ljuset föll så blev det olika nyanser av det gråa och i fullt ljus ser man ett litet rutat mönster. Fränt. Jag valde länge och väl men det landade tillbaka på denna. Övriga tänkbara kandidater hade lite mer påtagliga mönster som skulle röra till det. Det var en nöjd mor som satte sig i bilen. En givande biltur, även om den blev kostsam 🙂 Den kommer i slutet av januari. Håller tummarna att det blir som jag tänkt med färgvalet. Men jösses vilka äckliga färger det finns för att inte tala om blommönstrade saker. Visst, med rätt inredning kan man väl få allt att passa men huvva. Bäst att satsa på en klassisk modell som räcker länge och nu kan man lätt ändra och byta färg på kuddar och annat.

Vi har en matta från Biggan som legat i hallen och som har ett lätt orientaliskt mönster, men jag har inte riktigt gillat mönstret och färgen med övrigt vi har i hallen. Även om jag gillar mattan i sig. Hunden och katten gillar i alla fall att ligga på den, speciellt Amigo som ”raggartorkar” sig och med hans vita mjuka päls får blir den i grunden mörkröda mattan en lätt grå/dammig nyans. Den blev som ny när jag dammsög den med specialmunstycket. Phu. Mätt upp och räknat ut vart soffan skall placeras och matchas in med mattan. Jag tror att det verkligen kommer höja det hela när soffan kommer på plats och tar upp mönster och färger. Enfärgat har en intressant förmåga att neutralisera.

Som jag berättat tidigare så var Biggan’s man C-E superduktig på en massa saker och han har gjort ett asymetriskt bord med mellanstora kakelplattor med sådana där ben jag gillar. Tre pinnar som går ihop. Riktigt 50-60 tal. Den har några vita inslag och ja bordet är verkligen unikt. Men tungt som Orvar. Vi bar det på plats nu och ja det kommer att bli bra. De två fåtöljerna vi inte riktigt tycker passar in får vi se hur vi gör med. En ställde jag i hörnet under lilla kristallkronan så den får bli läshörna. Givetvis så kom sladdar fram som inte är direkt tjusigt dragna så där blir det merarbete. Förvånad?? 🙂 Det lär flyttas om några gånger innan jag är klar 🙂 Funkar inte bordet hittade jag vådligt fina på EM som passar. Inga problem 🙂

Slänger in bilder på bord och ben (och en del av mattan) Lite rörigt omkring då jag inte hunnit göra klart. Bordet ser väldigt långt ut med den här vinkeln, men är runt 1,30. Tror att detta kommer bli bra. Har en vit rektangulär löpare som skall ligga på mitten så att det passar med mysljuslyktan. Som sagt, enfärgat neutraliserar. Men jag gillar mönstret på bordet.

Mattan som låg under bordet fick landa i hallen istället. Blev mycket bättre både vad gäller mönster och matchning till möbler och golv. Nöjd med bytet. Funderat på det tidigare men det var inte rätt möbler till den orientaliska för att kunna byta. Men nu var det dags. Som sagt, fördel med att hålla sig till klassiska färger och mönster. Min gamla 90-tals mattan funkar ännu. På rätt ställe 🙂 Nu skall jag skruva av benen på det gamla bordet vi hade när vi bodde i stan, typ 70-tal. Det och sideborden har gäng med många år. Det ena har moster och morbror fått och det lilla har mamma som nattygsbord då hon har andningsapparaten och det krävs utrymme. Det stora får nog flytta ut på logen igen. Stod där en hög med år innan det fick komma till heders igen, men nu får det bli lite nytt som passar soffan lite bättre.

Då det nu är mer än höst så fixade jag även till kuvösen för vintern. Bordet ställdes på plats igen efter 20-års kalasets långbord och vissas grejer skulle bort och andra ställas för vintern då de inte får plats inne. Dynorna ner i boxen mm. Blev riktigt ordningsamt 🙂

Så ja, förmiddagen har gått. Kommer nog att hitta annat att göra, eller vad tror ni? Sugen på att sjunga. Blir till att göra större bokstäver på ackorden och texterna. Riktigt hatar det här att inte se ordentligt. Ge mig liten text med lätt grå färg och jag är väck. Man är verkligen på topp….

Nu ärre slut på dagens roman //Svejs!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 9 november, 2020 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: