RSS

Mycket bra podd

14 Nov

Syrran tipsade mig om denna pod som Kristin Kaspersen har. Just detta avsnitt handlar om hur stress påverkar oss. Jag visste ju en del men hej hopp vad vi pajar oss med att behandla kroppen fast vi inte är medvetna om det eller hur det håller ihop. Han pratar mycket men väldigt intressant. Länk till öppna Spotify HÄR Lovar att du kommer göra rörelserna han pratar på när du hör dem och känner att oj så rätt han hade 🙂 Jag ger ju lite handpåläggning och nackmassage och då jobbar jag mycket med att få den jag hjälper att kunna djupandas innan vi är klara. Nu vet jag i alla fall varför det är så bra, samt varför alla blir så trötta. Mycket intressant.

Jaha, då har det rusat iväg en vecka igen. Här har vi ägnat oss åt administrationen för distriktet och jag tror att vi är uppdaterade på 210 bygdegårdars ordf, kassör och sekr. Många blir det 🙂 Bra teamwork mellan mamma och mig gjorde att det bara tog 2-3 dagar att fixa samt att vi har haft stora utskick så det blir en hel del SMS och mail att fixa iväg.

Idag hängde jag upp grangirlanden med belysning som vi har på norra altanen. Det är så grått och tråkigt så det behövs lite extra ljus. Blir ombonat också. Om två veckor är det första advent.. det går löjligt snabbt även om man inte gör något som det känns.

Vi försöker ta en promenad varje dag och vi går genom byn och då byn ligger mellan två sega backar så blir det lite backträning på köpet. Den backen är lite mer långseg så mamma tränar backträning med rulleracern. Vi har haft målet att hon skall komma till 70-skylten men ett par dagar har det funkat ända upp till ortskylten. Utan att andas som en blåsbälg så nog har det gjort sitt med träningen. En annan bidragande orsak är väl att hon har tappat 10 kg på ett år. Själv tangerade jag -11 kg idag. Så lite har det nog bidragit att jag inte äter en massa goda kaloririka grejer. Trevlig bieffekt för henne 🙂 Själv märker jag att jag inte blir så svettig längre när jag tränar. Mindre isolering kanske. Får vara som det vill med den saken. Trivs som det är men jag skall försöka ta 4 kg till. Det får ta sin tid. Vore najs att komma i de kläder som hänger kvar i ”inte riktigt än”-garderoben. Krävs ett par kilo till. Försökt träna lite mer – aptråkigt med zumba utan mina goldies men jag försöker se dem framför mig. Stavgången började jag med men den får jag smygstarta om igen nu när nacken blev nöjd igen. Hittade en muskel i nacken som jobbar när man gapar. Tog 3-4 dagar innan det släppte och det är så jäkla typiskt. Komma igång och ta i för mycket. Är ju mycket starkare när jag är igång med trädgårdssäsongen – dock ledbruten första veckan 🙂 . Tänkte att det skulle bli lättare att gå ner de sista kilona om jag kom igång med träningen. Har mest ätit mig ner i vikt. Dags att fylla på med lite mer muskler. Blir ju skrynkligare när vikten försvinner i den här åldern 😳

Eva har varit hos arbetsterapeuten och fick fortsätta med sin skena. Fingertoppen droppar lite så troligen blev senan lite skadad när hästen bet. Så några veckor till får det bli. Hon hjulade väl inte direkt.

Tja, det har inte hänt så mycket i övrigt. Som sagt, dagarna går och de går snabbare än när man jobbar har jag märkt. Nu blev det ju skarpare råd så vi får vackert gilla läget och vänta. Mamma får hålla sig hemma och de har ställt in sina aktiviteter i föreningen. Ja ni, tror att vi kan packa ihop 2020 och hoppas på ett bättre 2021. Dock tror jag att det kommer dröja tills höstterminen innan det kan börja bli som vanligt igen. Eller ja, det kommer aldrig bli som det var i mars innan skiten bröt ut, men man kanske kan få börja röra sig, gå på konserter, bio, föreställningar, kunna träna (de puckon som envist skall gå till gym begriper jag mig inte på), börja med kören igen. Träffa hela familjen och så det jag saknar väldigt mycket. Att få kramas.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 14 november, 2020 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: