RSS

Strax extra preffkonferens

19 Nov

Återstår att se om regeringen inför fler förbud. Det är ju de som kan göra det, inte FHM. Så här skrev en FB-bekant om saken då många skäller.

Allmänt råd
Ett allmänt råd är inte bindande, utan en slags rekommendation för hur du kan göra för att uppfylla det som står i en lag, förordning eller föreskrift.

Du måste inte göra exakt som det allmänna rådet säger. Men väljer du att göra på ett annat sätt, måste du visa att du uppfyller det som står i den bindande regeln. Vi på Folkhälsomyndigheten har till exempel tagit fram allmänna råd om covid-19 men även om bassängbad och buller inomhus.

Rekommendation
En rekommendation är varken bindande eller kopplad till en bindande regel (till skillnad från ett allmänt råd). Däremot bygger en rekommendation på all den kunskap som finns inom ett visst ämne. Det är därför en god idé att följa en rekommendation som kommer från en myndighet.” //Källa: Folkhälsomyndigheten

Det jag blir irro på är att de som inte vill ha munskydd rider på vågen – de säger ju att det inte är ett tvång. Lite pannben med innehåll kan önskas på flera håll. Tyvärr så är dessa även de som inte direkt är noga med handhygien och handsprit. Ingen generalisering men har sett lite för många, innan jag nu blev sittandes här hemma. Har bara varit inne på två apotek och två möbelbutiker sedan det drog igång. Givetvis träffade jag folk på jobbet, men det är nog jag som är mest hemmavid i hushållet efter att vikariatet upphörde. Vi får se om skärpningen ger resultat. Det tar ju en vecka innan det slår igenom. Till syvende och sist ÄR det ju individen som har huvudansvaret att välja hur göra. Förhoppningsvis rätt istället för fel.

Hela Sverige har haft alla väder på en gång. Riktigt tacksam för att väggen på västsidan är intakt. De knakade betänkligt när det klämde på i byarna. Blomlådorna på nedervåningen kom i spinn så det blev ett jäkla liv. Var inte så sugen på att gå ut och ta ner dem när jag vaknade vid 4-tiden.. förvånad att prydnadsgrejerna ute stod kvar. Däremot är tallriset som jag hade i urnan på mjölkbordet puts väck. Kanske hittar dem när jag har satt i nya. Efter alla väder här i morse så droppade tempen från +9 till nollan på en skur som sedan blev lapphandskar. SMHI-radarprognos stämde nästan på halvtimmen så himlen blev blå och solen fick fritt spelrum. Vi bylsade på oss vinterstassen och tog en promenad med Amigo. Blev stående och prata med grannen som har en åker intill och det låg på bra med vind därifrån. Blev riktigt genomkallt. Fortsatte genom byn och det blev en längre promenad idag. Var skönt att komma in och ta en fika.

Igår var vi så inne i släktforskandet så vi glömde att äta och ge hunden mat men så kan det gå. Kraken, han var nog väldigt hungrig, men vi kom på det så någon timme senare än vanligt. Vi hittade fler släktingar att fylla i och det är mer än guld värt att ha släktträdet vi hittade som bas. Har bara en kluring kvar där. Mammas farmor Betty hade en farmor som vi såg stod som änka när hon gifte sig med den man vars släktled som vi kommer ifrån. Hon var tidigare gift och vad vi hittade hade de två söner. Den yngste föddes samma år som pappan dog. Gick tillbaka för att se vart de var skrivna när de gifte sig och hon bodde då med ene sonen hos sin farbror. Där blev jag väldigt nyfiken på vart den här sonen dök upp i historien. Var inte antecknad som oakta. Kollade födde-boken och vi hittar honom men det är annat namn på angivna föräldrar och de har inga barn i sin husförhörslängd. Ja det är intressant. Lite att söka vidare på. Det är sådant som är roligast med släktforskningen. Knäcka nötter och hitta kluringar. Det kan i o f ställa vissa saker på ände. Vet inte om jag skrivit om det, men bekant bad om hjälp då hon inte fick ihop trådarna om sin mormor. Jag hittade att hon var adopterad, vilket ingen i familjen som är kvar hade kännedom om, så det rörde om rejält i grytan.

Skall strax gå över till Vita Huset och se om Morris vill komma in. Musse ligger och snusar på övervåningen här sedan förmiddagen. Han var inte förtjust i vädret på förmiddagen, kom som en spjut över gårdsplanen. Vi ha Amigo hela eftermiddagen, så det är snart dags för en kissepromenad igen. Ska höra vad de har att säga på presskonferensen innan jag går ut.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 19 november, 2020 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: