RSS

Pyntat och klart

23 Nov

inför advent. Ja jag har börjat en helg tidigare men who cares. Blev i alla fall väääääääääääldigt bra och mysigt både inne och sett utifrån. Gick ett par vändor extra ikväll för att se hur det såg ut. Nöjd. Köpte två nya stjärnor som blev helt som jag tänkt mig. En större i papp som ser ut som en snöflinga som jag hängt upp på övre hallen och balkongdörren. Har adventsstake i vardera i de mindre fönstren på varsin sida. Trött på den stora vanliga stjärnan som vi haft några år och nu blev det mycket finare. I köksfönstret köpte jag en mindre LED- stjärna och vi har den stora i fönstret mot grannen i kuvösen. Lindade en grangirland med ljus så den skall upp vid mjölkbordet. Om jag fick vira runt och vira upp och vira igen typ två-tre gånger innan jag fick kläm på’t. Jupp. 5 m ljusslinga på en 3 m girland. Hann inte montera den på bordet innan det blev mörkt.

Igår granrisade jag blomlådorna och nya tallkvistar i Höganäskrusen. Tröttnade på att tallriset skall flyga sin kos så båda står skyddat på norra altanen för tillfället. Även lillstugan är fixad. Bara ljusgirlanden in till altanen kvar. I övrigt är allt klart vad gäller ljussättningen. Lilla stjärnan i fönstret i mjölkkammaren och så krans och stjärna uppe i friggeboden på plats. Vi orkade inte fixa med stora granen som vi haft i flaggstången så vi köpte ingen ny. Det fick bli en 2 m hög gran i metall som är färdigköpt. Den placerade jag i mitten av paviljongen och lade på z-sten (gatsten) De är tunga så det håller den på plats. Ja det är väl vad jag har engagerat mig i. Perfekt att messa syrran som är ute och ränner när hon väntar på Eva 🙂 Hemleverans och swish. Men nog fanken vore det roligt att själv få gå i affärer. Kanske nästa jul. Räknar inte med vår/sommar…

Har haft mycket jobb med ett utskick och efterföljande jobb med sammanställning till bygdegårdsdistriktet. Nu är vi klara och ordförande tar det vidare i morgon. Roligt att få hålla administrativa handlaget up to date.

Promenad i härliga vädret idag. Vi går alla dagar om det inte är pisseväder. Regn är en sak men jäspalt vilka vindar det har varit. Ingen mysig kombo att vara ute och gå i. I lördags morse var det för jäkligt, men lilla mor skall ha tidningen så jag byltade på mig och drog huvan på reflexjackan över huvudet och det var en aningens blött när jag kom in igen. Hård sydlig vind med kastbyar så det tog emot att gå ner till lådorna men i ett huj tillbaka upp till huset 🙂 Det är lite häftigt med väder ändå.

Ja det var väl allt för nu. Svejs!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 23 november, 2020 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: