RSS

Burr

09 Maj

nu är det redigt ruskväder igen men jag hoppas på att det är sista engradiga dagen. Syrran och jag hann gå till – och runt i – grusgropen. Om än inte med superspeed då Musse hakade på vid ortsskylten och gick med hela vägen, vi stannade och lockade och väntade in honom emellanåt. Det är mjukt underlag så varmt blev det av att gå där. Crosscyklar var igång i helgen så det var riktigt mjukt. Bra träning för benen i alla fall. När vi gick tillbaka hemåt så började det skvätta och när vi var hemma blåste de snål motvind och regnet kom vågrätt. Blä. Så nu får det vara färdigt med gåinga för idag.

Mamma och jag ringde kusinen på messenger då han går och fyller hela 50 år i dag. Jösses, lillplutten som han alltid varit. Men, alla kommer ikapp. Det var stillsamt efter gårdagens lilla firande. Fick en liten rundtur i nya lyan via mobilen men vi hoppas att vi kan få se den på plats här framöver.

I övrigt har det inte hänt så mycket. Jo vi hade ju mysigaste familjedagen 2 maj när Västeråsgänget kom på besök. SÅ gott att få ses även om vi inte var full styrka. Dagen bara försvann och vi hade en lätt inpyrd doft av eld när vi var klara. Vi hade fixat grilltunnan och mamma hade tagit med järnen från PRO så de gjordes kolbullar med bacon och linongsylt till och korvar i olika styrkor och smak. Det blev en enkel våffelfika när de kom då vi inväntade Smulan och G som dök upp lite senare på eftermiddagen. Men mätta var vi och innan de åkte vid 17-snåret så hade även en bit prinsesstårta klämts ner så den som var hungrig fick skylla sig själv 🙂 Vi satt ute så det var rejält med syre tillsatt och vi somnade tämligen ovaggade kan vi väl säga. Inte van att umgås med folk heller så jag blir hur sliten som helst av alla intryck.

Med hjälp av mina magiska fingrar fick morbror även håret fixat – skoja att det blev statiskt – lättroad 😀

Mitt eget hår blev fixat i onsdags hos ordinarie frissan. Mamma hade tid hos hennes dotter som jobbar på samma salong. Nu blev det kortare och mer inklippt på sidorna så det är lättskött – eller ja, självfallet lever ju sitt eget liv, men det är lätt att styla om jag mot all förmodan skall ut bland folk. Då vi skulle ner till stan för klippning så hade jag matchat inlämningen av min bil till verkstan för bromsfixning och mamma skulle på PRO-möte på förmiddagen. Hade först tänkt att fördriva 1,5 h med promenad men det var än värre väder än vad det är här idag så det blev ljudbok i bilen. Hade fixat lunch och då Smulan var ledig och skulle med hem åkte vi dit och åt lunchlådan så kom hon bort till frissan när vi var klara – bor ju centralt numera. Bilen var klar så jag tog med den hem. Här gäller det att planera och inte åka mer än nödvändigt 🙂

Trädgårdsfix igår eller ja, var i växthuset och skurade så nu börjar det närma sig att flytta in tomaterna, men det hinns.

Smått panik här idag då syrrans mobil lade av så hon fick låna en av våra föreningsmobiler så vi kan ringa henne då hon fick åka ner till stan. Eva skall ju hämtas och Jan hade handlat en massa åt oss på Byggmax så han behövde komma hem med det så lite timing i skiten ändå. Bergvik har ju servicecenter för mobilen så hon skulle dit, annars får det bli en sväng in på NetOnNet och köpa med sig en ny. Den är ju mer än välanvänd så den har flaggat för avsked en tid. Har hon tur är det bara batteriet. Men behövs det läggas mer än 1500 kr på den skulle jag nog gå och köpa ny. SIM och SD-kort följer ju med men visst är det smidigt med en levande mobil om man vill flytta över allt till den nya. Vi får se vart det landar.

Ja det är väl vad som vi har ”roat” oss med här under veckan. En sväng till storbyn igår blev det när vi hade fått låna mamma’s bil – Smulan har min så vi hade ingen på förmiddagen. De ska gå skogsbingo med PRO till veckan och de skall kunna köpa grillad korv så det var läge att kolla av hur förutsättningarna såg ut på plats. Tur det för nu får de lösa det med lös grill och vi sparade in på lite krångel. Då de är färdigbesprutade i Acksjön var vi dit en kort sväng och fick en fika – jag satt så långt bort jag kunde. Trots allt gott att få träffas inomhus även om vi givetvis skall vara försiktiga.

Vecka 20 släpper de på oss 68:or för bokning så jag kommer försöka hänga på låset. Syrran är inbokad till den 24:e. Har jag tur är väl andra sprutan på plats lagom till höstterminen och jag hoppas verkligen att restriktionerna lättar så att vi kan komma igång i någon form under hösten.

Lyssnade på läkarna på TV som pratade om hur de med post-covid/långtids-covid har det med besvär vad gäller hjärnan med dimma, koncentration, minnet, ögonen osv och känner så väl igen det i både hur jag mådde med de förb.. pillren för EP innan jag bytte och hur det är med heltagare jag jobbat med som haft stroke osv så RGRM kan kanske komma att kunna hjälpa även här. Vill verkligen kunna hjälpa andra här. Borde gå att få till, så jag släpper inte den livsdrömmen helt, även om den fått läggas i arkivlåda.

Sitter här med fleecejacka på och lommetofflor på fötterna för att få upp värmen. Snart snart snart…. sa hon optimistiskt 😀

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 9 maj, 2021 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: