RSS

Laddar för trädgårdsdag

12 Maj

Varm dag väntar även här i mitten av Sverige och det verkar som att vi hamnade precis i utkanten på fulvädret. Igår var vi mitt i. Idag gäller det att hinna med så mycket som det går, ja vi har ju i morgon också. Kära maj månad kommer nog inte bli så varm i år, men jag är glad att de visar plusgrader på nätterna så jag skall flytta ut en hel del från kuvösen till norra altanen och även ut till växhuset.

Vi köpte nytt modem igår då 5GhZ bandet tappades och jag fick igång allt och även chrome cast efter några försök. Vi köpte även en till syrran så skall vi testa, igen, om det går att få till bra wi-fi i deras hus. Ett litet litet hus skall det ju funka kan man tycka, men de verkar bo i en bunker och nä mikron hos grannen går inte hela dagarna…. men det kan ju vara något som sänder ut och stör frekvensbandet någonstans i byn, man vet aldrig. Men de har samma sort som vi haft i 6 år och båda började krångla med samma fel så de har nog gjort sitt. När man inte har så mycket behov av superdupergrejer för spel och film så skall detta modem vara bra, bästa budget i ett test så vi provar. Enda modem som funkat hjälpligt och stabilt hos syrran är det första ADSL-modemet med wifi som vi hade och hon fick låna. Man tänker inte på hur många grejer man har som slåss om wifi förrän man tittar på info från routern. Här är det två datorer och skarven in till kontoret, två trådlösa skrivare, 4 mobiler, 2 plattor och så chrome cast. Inte undra på att det blir tjockt emellanåt.

Nu blev det en paus i skrivandet då syrran och hunden kom och ville ut på promenad. Inte långt och inte snabbt sa syrran som får bestämma men hoppsan det blev 6 km… Blev ståendes och prata länge med grannarna som fixar sin altan så snitthastigheten blev låg även om vi går raskt när vi väl rör på oss. Varmt blev det i alla fall och nu skall det strax ut i trädgården så blir det ännu varmare. Hennes EDS-kropp mår bäst när det blir varmare. Kylan är knäckande. Nu har jag alltså gått halva potten för veckan så det lär gå ihop sig på slutet.

Såg äntligen sädesärlan när jag passerade östra delen av byn. Den vill inte vara häromkring i år vad det verkar. Kanske kajorna som brett ut sitt revir.

Syrran hämtade ut sin nya glasögon igår och med tanke på hur länge sedan hon bytte senast är det minst sagt stor skillnad för henne. Från repigt plexiglas till klarsynt 😀 Jag skall in på måndag och prova ut mina nya. Tänk att få kunna se klart igen. Längtar.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 12 maj, 2021 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: