RSS

Han påbörja rabattfixet

16 Maj

innan det blev regn igen. Nu är jag på södersidan av huset där jag skall ha tomatodling och rabatten skall minskas. Sten gräver sig ner i gräsmattan, så även cementstenarna vi har som kantsten till rabatten så de måste höjas. Hanterbar tyngd, men det tar sin stund. Tar det i etapper. Grävde upp det som behövs flyttas och två plattor är lyfta och någorlunda inmätta med vattenpass. Det lutar rejält så det gäller att hitta mellanläge men det blir i alla fall bättre. Hoppas jag.

Fladdrigt ljus i högerögat idag så det känns lite migrän. Skall bli intressant vad optikern säger i morgon när jag skall dit på undersökning.

Igår var grabbarna här och kollade för avloppet och det blir nog bra. Lillstugan måste ju anslutas så den är stora stöket, men de löser det sa de. Vi får samtidigt hjälp att montera på avstängning för vattnet så vi kan strypa utan att behöva ge oss ner till vattenverket. Annars är det bara kranar inne i huset så skall de ändå gräva upp och göra mellanstationer så ordnar de detta. Skönt. Visst kommer det att kosta, men vad har vi att välja på liksom. Kommunen har beslutat sig men visst finns många åsikter och frågetecken som de inte kan motivera ett bra svar på. Duktiga grabbar och trevliga är de också så det var roligt att få träffa lite nytt folk och kunna slänga lite käft. Har banne mig blivit halveremit den här pandemin. Man behöver få in lite ny energi och inte bara träffa familjen.

Promenad blev det givetvis och idag tog jag och syrran sällskap. Så veckopotten blev uppnådd. Känns skönt. Trampat runt i trädgården också och det blir glada siffror på stegräknaren. Kändes väldigt bra på promenaden idag, knappt andfådd, inget jobbigt alls och bra fart hade vi också. Laddade ner Runkeeper och dubbelkörde den med Sports Tracker så nu fick jag lite värden att gå på när de med Runkeeper lägger upp sina resultat. ST ger bra mycket mer och roligare statistik så jag kommer att fortsätta med den.

Ingela och Emma kom upp för att hämta Emma’s bil som stod kvar här efter att de var på fest hos en fd klasskompis i grannbyn igår så vi fick sällskap till eftermiddagsfikat. Idag kom även ordförande i distriktet förbi med ett kuvert med presentkort som tack för jobbet jag lade ner inför digitala stämman. Roligt att vara uppskattad 🙂

I morgon släpper regionen tider för min åldersgrupp så målet är att hitta en tid, vore så skönt att komma ett steg närmare.

 
3 kommentarer

Publicerat av på 16 maj, 2021 i Vardagsinlägg

 

3 svar till “Han påbörja rabattfixet

 1. livsglimtar

  18 maj, 2021 at 01:37

  Hoppas kontrollen av ögonen blev bra. Du är så jäkla flitig och jag känner mig som en soffpotatis, ska börja med en massa tänker skallen, sen händer inte mer. Verkligen skönt att du nu får din första spruta. Jag har ju fått mina redan i mars, men de vet inte säkert varför en hel del av oss immundämpade inte får antikroppar, det oroar mig ibland att jag kanske inte är skyddad alls. I höst ska de visst kolla oss på DanderydsSjukhus. Så dags då om jag nu inte har några antikroppar, får hoppas på de där T-cellerna.
  Kram 🌷🦜🌷

   
  • Suttecity

   18 maj, 2021 at 07:40

   Måste vara flitig, annars blir jag knäpp(are) 🙂 Det var nästan läskigt vad illa jag sett/ser men nya glas kommer göra susen. Halleluja… har inte sett OK sedan april 2017.

   Dessa antikroppar som det kommer olika bud om hela tiden, men även om det inte är totalt skydd så får vi hoppas att det är som de säger, att det förhindrar svår sjukdom. Men vi får vara försiktiga, även om vi vågar oss på att träffa folk igen. T-celler var ju också en massa olika och inte helt säkert att det var från just vaccinet – jag stängde öronen där ett tag, men hoppas att det blir klarhet i allt i sinom tid och hoppas att vi alla får ha hälsan.

   En riktigt djungel det här med virus, antikroppar och annat och jag kan verkligen förstå forskarna som sätter tänderna i problematiken. Kram ♥

    
   • livsglimtar

    18 maj, 2021 at 11:11

    Från flera håll både Fb och andra ställen typ poddar öser de på med det värsta tänkbara skräckpropagandan om allt vi som tar vaccinet ska drabbas av, om inte nu så i framtiden lär väl jordens befolkning dö av just detta vaccin. Jag får spader på alla dessa konspirationsteoretiker, de kör ju med allt nu för tiden. Mitt tämligen öppna sinne, har garanterat ruttnat för länge sedan. Så nu läser jag sällan vissa av mina konspirationsgalna vänner på Fb, orkar inte med. Bra med nya glasögonen, hoppas du får njuta länge nu av att se så bra som möjligt. 🔆🐓🔆

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: