RSS

Lite otippad vändning

18 Maj

på besöket hos optikern igår. Först och främst, när hon fixat med höger öga och vi gick över till vänster….. mjölk…. hur illa kan man se???!! Och då skall du veta att detta var ditt bästa öga innan operationen sa hon… burr. Kommer bli stor skillnad med nya glas, längtar, nästan så att jag inte vill ta bort maskinen när vi var klara och vi testade läsläget 🙂 1-2 veckor och jag hittade för en gång skull en båge som inte kostar skjortan vilket gör att jag landar på ett vettigt belopp. Bågarna var jättefina, blev svart/silver denna gång. Vi provade ju de blå när syrran var där så jag hade inte sett dessa på näsan innan men jag är nöjd. Lätta och sitter som gjutna. Jag gillar metallbågar mer än plast. Haft två stycken jag varvat mellan nu senaste 4 åren så det var dags för lite nytt. Hon tog in mammas bågar lite lite grann och det gjorde mycket, de åkte ner och med hörapparaterna i behövdes det justeras så nu hoppas jag att hon inte känner sig småyrig p g a att de progressiva glasen inte sitter som de skall.

När vi var klara frågade hon hur det var och vad jag gjorde och så kom frågan om jag var intresserad av att börja hos henne på 50%. Blev en aningens paff men glad. Har ju fått erbjudande om vikariatet på förra stället men det är tidsbegränsat, detta är tillsvidare. Det är ju även mer lockande med en ny bransch och vi har ju jobbat ihop lite tidigare på konsultbasis och jag trivs tillsammans med henne. Skickade mail till henne när jag kom hem att jag är intresserad så vi skall försöka höras under dagen idag. Om vi kommer överens och jag börjar blir det i juli/aug då nuvarande då går i pension. Hoppas att allt blir klart närmsta dagarna så att jag kan tacka nej till vikariatet och de kan börja leta nytt tills det är dags till hösten. Så håll tummarna nu.

När jag var klar hos optikern åkte vi ut till Gerd för att fira henne då hon fyllde 90 år i fredags men då var på vift till Skövde. Svängde in på Folkets Hus och köpte med biff Lindström från restaurangen och mums säger jag bara, de kan laga mat 🙂 Vi hade köpt med en ”bygdekasse” till henne så det blev närproducerat från byn med omnejd och hon var väldigt glad åt detta. Vi kopplade upp oss mot Västerås så moster och morbror kunde vara med via video. Då hon blivit rikligt uppvaktad med blomster ordnade jag så hon blev fotad och jag skall göra tackkort åt henne. Hon verkade i alla fall väldigt nöjd och tacksam så det kändes gott i hjärtat när vi åkte hemåt.

När vi kom hem slog jag en titt på min stegräknare. 1600 steg… men… usch… inte undra på att det var krypigt i kroppen. Kollade med systern, som hade lite kvar så vi drog iväg till grannbyn runt och jag fortsatte upp till T-korsningen när jag vinkat av syrran på hemväg och jag hade fått 10 100 steg extra på den 1,5 h långa promenaden. Den här dubbelsvängen ger 7,5 km så det kändes väldigt bra när jag kom hem. Det har blivit ett behov det här. Blir en utmaning när man börjar jobba 🙂 Blev soligt väder till slut och det var i alla fall periodvis riktigt skönt men hujans blåsigt på sina ställen. Fint väder = rejäla vindar, som vanligt.

Igår släppte de min åldersgrupp för vaccinering men 1177 bröt ju ihop. Dock kom jag in när jag provade vid lunchen. Fanns bara tid den 16/6 i lilla grannkommunen så jag bokade in den. Skall prova om det finns andra tider men det var lite för hårt tryck igår så jag lade ner projektet och kollar lite då och då. Annars får jag ringa.

Nu börjar huvudvärken släppa. Vaknade kl 05 och fick gå upp och ta en Ipren. Efter 40 min orkade jag inte ligga kvar längre för det kvittade hur jag låg så var det både obekvämt och skallen bultade. Så det blir en lång tisdag dag här. Men förhoppningsvis inte långsam.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 18 maj, 2021 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: