RSS

Äntligen

29 Maj

så kom värmen tillbaka även om den inte tokbrakade in utan gav mig lite skrämselhicka när jag såg att det bara varit en plusgrad natt till fredag. Men dahliorna och det andra hade klarat sig. Hade ju varit nesigt om det hade kväst det hela så nära ”mål”. Blev 9400 steg igår, utan promenad – alltså rände jag runt x-antal vändor i trädgården 🙂 Hade ju fått presentkort på lokala handelsträdgården så vi tog en en tur dit och de 500 kr rök sin kos tämligen snabbt så jag fick stöda i med 150 kr 🙂 men oj vad fina begonior, surfinor och lite annat smått och gott. Det är inte utan att jag har sug att åka runt och leta nya perenner. Men först måste jag återställa rabatterna, vilket skall göras i morgon om min tidsplan håller. Skall ut och slutputsa när jag skrivit klart och i morgon skall allt vara färdigmålat på söder och västersidan och sedan får jag leva på ipren ett par veckor för att stilla träningsvärken – nädå, men nog känns det. Måste hitta dynor som är tjockare underlag än en vanlig gammal sittdyna för ja, fettet försvinner lite här och där på kroppen där man inte riktigt räknat med att det skulle kunna bli ”problem”. Jag har vassa knän kan jag säga. Nåja, finns större problem än så. Bara det blir klart så jag kan sätta tillbaka perenner och strö ut vallmofrön. Vinbergssnäckorna gillar putsen där det har fallit av har jag märkt. Dock inte på det nya. Så lite slemstreck får jag ta bort innan jag målar. Såg att det varit en hela vägen fram till entrédörren på norra altanen – de lämnar ju sina slemspår – och då har vi alltså en grön matta på hela altanen men den skulle uppenbarligen in i huset. Bara glad att de inte knaprat på våra blomster, vad jag har sett. Blomman för dagen gillar de men jag har preppat de urnorna med koppartejp under kanten. Ser inte att någon av de frön jag petat ner i rabatten har kommit upp så de är nog nedknaprade redan. Fröna sprutar upp när jag har dem i kruka så grobarheten är det inget fel på. Rosenbönor skall läggas i blöt innan jag går ut, de skall användas som dekoration/insynsskydd men jag börjar odla i små krukor till att börja med. Som sagt, inte klar med rabatterna ännu.

Eva kom med en rar bukett igår till mig och mor som tack för hjälpen med skolan ♥ Ungskrutten är ju nu helt klar med alla prov för grundskolan och hon var mer än överlycklig att hon klarade upp sig till ett B i matte och det blev till slut ett A även i bild. Hon har kämpat och så på engelska också… jag har fått ångest några gånger när hon läst sina mattetal kan jag säga 😀 Men har även varit behjälplig med NO – vem hade trott detta. Lite pedagogisk färdighet finns kanske även vad gäller teoretiska ämnen. Så nu har hon transportsträcka tills de är klara med skolan om ett par veckor. Hon fyller 16 år i morgon och så blir det premiär för övningskörning. Hon får starta upp med sin mor och far, så kommer jag vara bonustränare. Bäst att börja köra lite mer först…. får tillbaka bilen idag så det kommer bli mer nu när jag skall börja jobba igen. Konstig känsla.

Loppisfyndet som jag ställde på altanen i stugan behövde komma inom hus så jag släpade in den i hallen, stod en stund och kände att hallå där. Flyttade på det vita halvbordet som stod där och ställde skåpet på plats. Det hittade liksom hem. Blev rätt brun färg och betydligt mer ombonat än vitt till det grå. Har brun entrédörr också så det tog även upp den färgen. Så den får bo där, med repor och skav. Vill inte måla det.

I år har jag i alla fall inte klippt för mycket på äppelträdet för jäklars vad blommor det är. Förhoppningsvis är det fulla rullen på alla pollenjobbare så det blir mycket frukt

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 29 maj, 2021 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: