RSS

Introduktionsveckan över

03 Jun

Började på nya jobbet med introduktionsvecka 3 dagar och har fått lektion i de olika grejerna som en optikerassistent behöver ha så nu får jag läsa in själv också. Ledig två veckor innan det är två tredagarsveckor till och så är det ledigt juli och jag börjar ”på riktigt” den 1/8. Varit jätteroligt och det känns bra i hela kroppen. Vi kompletterar varandra så bra och så – framförallt – har vi samma inställning till människor. Det här med värdegrund är väldigt viktigt för mig som jag skrivit om tidigare. Lite dagvilsen blir man ju av att börja jobba en tisdag. Är ju halvtid så lite smygstart är lagom. Min nya glasögon hade kommit idag och hej hopp vad ögonen inte har mått bra i de gamla. Kommer ta sin stund för hjärnan att vänja sig, men det kommer. Då jag skall få terminalglas så kollade jag bågar men hittade inget direkt så jag tänkte jag tar de gamla för smidighetens skull. Hittade sedan en annan låda med udda bågar i och där bara yes! De är hur läckra som helst. SutteCity i Godisbutiken 😀 Kan bli många bågar om vi säger så ha ha.

Soligt och fint har det varit. Lördagen var jag i solen och då smorde jag mig men glömde av det på söndagagen med målning, jobb i trädgården med baksidan mot solen. Osmart. Dock smorde jag in mig och hade på aloe vera och kände inte av det mer än att det var varmt. Vaknade natt till tisdag när jag vände på mig och herregud vilken brännande smärta! Kan säga att när klockan var 06:00 var jag klädd, hade gett upp, och gav mig ut på morgonpromenad. Lätt groggy för efter kl 03 hade jag inte orkat sova. Finns medikamenter i huset som tur är och bra med någon som kan smörja in ryggen så idag har det börjat lana av men jag kan inte ha något med vassa sömmar eller annat som skaver. Lär flagna. Vet inte om det är nya medicinen som gör huden så känslig. Nu är det å andra sidan en del av ryggen som inte fått exponerats av sol på typ 30 år 😀 Kan ju gå i linne nu så jag tänkte mig inte för. Straffade sig.

Eva fyllde år och fick en jäkla massa paket på söndagen och jag firades på måndagen och ja nog fick jag paket så jag klarade mig 🙂 Men bra grejer. Kunde rent av tro att jag fyllde 50 år igen.

Nu är i alla fall sockeln lagad och målad på söder/västersidan och rabatterna återställda, omgrävda och perenner och frön har hamnat på rätt plats och nu är det bara att invänta att det växer till sig. Mycket nöjd att det är klart kan jag säga.

Eva fick i söndags besked om att en lärare på skolan hade konstaterats med Covid och även om hon inte träffat hen så fick alla 9:or hemstudier och ett par dagar senare kommer de flesta få studera hemifrån efter att det kommit flera fall och rektorn tillsammans med smittskyddet kom fram till att det var bästa sätt att stävja det hela. Bara de nu får ha sin examen….

Dags att knata över till Vita Huset. Syrran bjuder på kvällsmat. Det tackar vi inte nej till. 😀

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 3 juni, 2021 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: