RSS

Heja Värmland

10 Jun

men den här topplistan kvittar oss kan jag väl tycka. Varit många bud och idag blev det definitivt stopp för Eva och hennes årskurs att ens komma i närheten av skolan. Det är ju spridning och skolan är stängd, men de skulle få komma in en och en, tömma sina skåp, lämna tillbaka datorerna och få med sig cape och mössa för att kunna fotas hemma och sedan in med capen till veckan. Det var fram tills i morse. Trist för henne men vi skall försöka göra det lite festligt här hemma istället både måndag och tisdag. Blir inte samma sak, men hon kan få ha sina klänningar i alla fall. Vi skulle ha haft träff med styrelsen på söndag då det skulle lättas men nu är hälften av oss obesprutade så det blir ittnô mä dä utan bara möte via digital plattform.

Varit ledig och faktiskt tagit det rätt så lugnt men ägnat mig åt promenaderna igen. 5,5-7,5 km per tur så jag har bara 2 km kvar av veckopotten så det lär blir fullt. Det blev tre promenader igår – gick runt i mina gamla skol-hoods på fm då mamma var på möte med PRO i Mariebergsskogen så jag fick en 45 min tur runt slingan i skogen och sedan gick jag till Semis och blev lite nostalgisk då vi hade skolavslutning där alla år i låg-/mellanstadiet. Tog en sväng på Kvarnberget och kollade in där jag gick på dagis och skolan innan jag gick ner för backen och tillbaka då mamma skickade meddelande att hon var klar så det passade perfekt.

Lite rastlös så jag tog backen en sväng på eftermiddagen då jag även ville fylla på kaloripotten inför kvällens intag. Vid 18-snåret mötte jag upp Ingela nere vid restaurangen vid riksvägen Hon bjöd mig på detta som födelsedagspresent och vi åt en mycket god pepparbiff m pommes och bea. . Där skulle jag väl kanske ha nöjt mig men han sålde in en efterrätt också och jag valde baklava med glass till…. jösses…. Burp… det blev lite för mycket men ner gick den. Ingen favorit men man är väluppfostrad och äter upp 🙂 Glassen var i alla fall väldigt god. Vi var vådligt mätta båda två så vi tog en rask promenad genom lillbyn – har vi inte gjort sedan vi gick i högstadiet i början av 80-talet och vi festade i parken och Folkets Hus 😀 Passade bra som avslutning innan vi for hemåt. Kan säga att det var gott att ta ett glas samarin när jag kom hem. Lite lätt överpigg då jag tog kaffe så det tog sin stund att somna.

Har gått en 5 km-runda nu på morgonen och nu klurar jag på vad göra – om jag nu ska göra något. Finns administrativa grejer att plocka med så det fyller nog dagen. Ute växer det och det jag sådde verkar ha börjat komma upp. Påbörjat färgskrapning på lekstugan och håller även på med fönstret där. Jan skall plocka ner ena paret med köksfönster i lillstugan så jag skall ordna med dem också. Måste göra dem och de andra två i köksdelen för usch vad illa åtgånget det är vad gäller kitt och färg. Bra att ha lite att göra och kunna vara på altanen i stugan. Lite här och lite där och allt blir klart på samma gång. Typ 🙂

Ryggen är i det närmaste läkt/flagnad och igår hade jag inga vattenblåsor så det verkar som att det har rätat upp sig. Blir SPF50 framöver. Det blir ju inte direkt hoppsanvarmt kommande dagarna så jag kommer nog intet exponera det vita på några dagar. Blev fryslort när kilona försvann 😀

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 10 juni, 2021 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: