RSS

Nedräkning

29 Jun

för C som jag skall efterträda och vi går in i sista veckan. Make till timmar att nysa förbi har jag inte upplevt sedan jag hade de härliga jobbarkompisarna på Värmlandstrafik. Mycket att prata om och visa och 4 timmar går ruskigt snabbt. Då chefen var ledig igår började vi kl 12 och även denna måndag vaknade jag tidigt. Så, bilvägen runt tjärnen medsols skulle testas. När jag kom till V-korset så var benen pigga och jag drog ner till avverkningsvägen jag brukar vända på 6 km rundan, men extrasvängen innan gav totalt 7,5 km före frukost. Var lite sliten då det är rätt många sugande backar men väldigt skönt när jag kom hem och fick äta frukost. Hade gott om tid så det passar med långpass när man börjar kl 12. Resten av veckan jobbar vi 11-15 och i morse var jag allt annat än pigg efter att ha varit vaken 4-5 ggr i natt. Varit ute en sväng och pratat med snickargrannen som är här och skall fortsätta med panelen. Köpt ett par solcellslampor som jag fått på plats, men skall hänga dem högre i paviljongen men jag tror de kommer bli bra. Får hänga befintlig krok så länge

Hämtade Eva vid travet då hon fick jobba mån-fre denna veckan. I morgon skall jag rensa bort sibiriska pälsmössan på huvudet och få en frisyr igen. Tänk att få ner luft i hårbotten igen. Välkommet.

Midsommar var mer än stillsam och jag ställde fram ett par prydsnadstänger och hissade flaggan. Midsommarlunch med Jansson, köttbullar, prinskorv och sillätarna fick sitt. Jordgubbstårta och ja mer än så var det inte. Ärligt en väldigt anonym helg. Men jag har målat och fixat med fönstren till stugan och varit i trädgården förstås 🙂 På söndagen lovades det lite åska… jotack. Jag gick ut till lillstugan och började med fönstren och hörde att det plonkade stora droppar på taket och började blåsa så jag rusade till huset och plockade in alla petunior som inte gillar regn. Det stillade sig lite och jag gick ut igen och de gånger jag slog av värmepistolen hörde jag att det mullrade runt. Kl 15 var det fika och jag var trött i benen av att stå still så länge så jag tog kvällen. Eva var hämtad från stallet och syrran var in med lite som hon handlat. Mamma stod på altanen och jag inne i tvättstugan när det blixtrade och small på samma gång – och satan i gatan vad det small. Mammas ansiktsuttryck sa det mesta och jag kan lova att det gick rundgång i hennes hörapparater 🙂 Syrran hamnade i luftsprång och skulle in på altanen när hon samtidigt kom på att Eva var själv hemma så hon vände banne mig i luften och in i bilen och iväg. Där hemma satt Eva skakandes i lätt upplösningstillstånd, lillpluttan ♥ Men den som inte blev rädd av den smällen har nog inte öronen i behåll. Sedan brakade regnet loss. Lillbyn vid riksvägen hade stora genomskinliga ishagel men här var det ”bara” intensivt regn och åskan var nära och gick runt här i 6 timmar även om den inte var jätte nära hela tiden, men det svängde snabbt så vi bevakade noga via blixtapparna. Kanske blir mer åska idag, men jag hoppas att det håller sig på lagom avstånd. Jag gillar åska men den behöver inte var onödigt nära och göra en lomhörd.

Piontiden har anlänt, kommer garanterat fler bilder 🙂 Snodde några vita väldoftande bakelser från syrrans stora planta och igår började min gamla rosa leverera sina bautablommor. Doftlösa men ack så vacker. Vet inte om den syns, i min redigerare säger den att bilden har vajsing på alt-attribut men jag provar.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 29 juni, 2021 i Vardagsinlägg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: