RSS

Sista juli

31 Jul

Jaha, där var den sommarmånaden över, skall försöka krama ur den så mycket det går. Med vila. Jag har i o f 11500 steg att gå in till veckopotten då jag inte kom iväg igår men småturer så blir det lagom. Rätt trött och sliten känner jag, men promenader och frisk luft har ingen mått sämre av. Hämtade tidningen åt mamma och gick runt Där Väst så jag fick 1000 steg gratis där istället för att vända och gå samma väg tillbaka. Det är de små små detaljerna som gör det. Eller nå’t.

Vi har ju haft Lysviks glasscafé som mål i sommar men hej hopp så hanns det inte med utan vi åkte till ett mindre och flera mil närmare igår, närmare bestämt Sunnemo Lantliv och ja den räckte gott och god som rackar’n var den om än vådligt mäktig då det sprutas på grädde och så skall det på strössel och gelégodis. Godiset var väl mest socker men f*n, ner slank den och de tre kulorna med lemon curd, blåbär och vanilj var väldigt fräscha smaker ihop. Som sagt, inte van att äta men en bautaglass fick det bli denna sommar.

Det är ett B&B som har det och drivs av holländare så de har även minihästar och två gaaaalet söta föl i lilla flocken. Dog nästan sötdöden där en sväng.

Eva fick vika ihop sig för att komma i jämnhöjd 🙂 Till slut vågade den sig fram och fick lite massage och blev kliad på länden och mulen blev så lång och fladdrade så den var i himmelriket 🙂 De blev dock bryskt stoppade av ett grinigt sto som blev avundsjuk. Det är stor kontrast på travhästarna och de här, ändå samma ras och pannben.

En sväng till inredningsbutiken blev det också och där fanns allt från svindyrt till roliga överkomliga inredningsdetaljer så en liten vovve fick följa med mig hem, kunde inte låta bli då den gjorde mig glad. Matchar storleken på vår sovande katt så nu får de samsas.

Vi åkte runt lite och tittade på ställen vi inte besökt på länge och även helt nya ställen. Vi har många pärlor häromkring. Då vi svängde höger istället för vänster hamnade vi inte där det var tänkt för att efter kollen återvända till riksvägen, så vi hamnade på grusväg men vi fick möta en skön yster tjur i hagen som vi passerade. Vi verkade vara det roligaste som hänt denne på evigheter för den sprang med och skuttade en bit parallellt med bilen 🙂 Plötsligt passerade vi den gamla danslogen vi besökt måååånga gånger och då var vi med på vart vi hamnat och vips förbi stora loppis och ut på stora vägen och hemåt. Ingela var med så vi släppte av henne i storbyn innan vi for hemåt. Blev sent intag av kvällsmat för hej vad mätta vi var på våra olika glassar, men en fin tur blev det och regnet försvann och vi hade fint väder när vi käkade och var inne och handlade. Eva var också nöjd med att vi inte åkte till Lysvik då hon avskyr och blir vådligt uttråkad av att åka bil – hon kanske tycker det blir skojigare när hon får börja köra själv. Vi andra var ju nostalgiska och säkerligen jättetråkiga 😀 10 mil blev det totalt med lilla rundturen och enkel väg till Lysvik är 9 mil så det blev lite mer lagom även för min smak.

Målade klart panelen på förmiddagen igår så nu är jag klar med den insatsen på måste-listan. Vitmålning finns kvar och så har jag hussockeln mot grannen kvar att skrapa, laga och måla, sedan får det vara bra för i år känner jag. Misstänker att det nog blir mer men det är i alla fall ambitionen. Blir det en fin och varm höst kan det ju vara läge att hinna med mer grejer. Ska börja jobba och få ny vardagsrutin först. På måndag är det dags! Wiheee! 🙂

 
2 kommentarer

Publicerat av på 31 juli, 2021 i Vardagsinlägg

 

2 svar till “Sista juli

 1. livsglimtar

  1 augusti, 2021 at 11:48

  Härliga bilder, du har nog gått ner i vikt av dina långa promenader, ser så ut på glassbilderna. Det är väl bra, du ser så fin ut. Kram ⛱🍒⛱

   
  • Suttecity

   1 augusti, 2021 at 12:04

   Kram och tack! ♥ 16 kilo är borta sedan mars 2020. Behövde få bort runt 11 kilo innan jag började orka träna upp promenaderna från november 2020, men nu har de blivit ett måste. Från 1-2 km och vila onda foten, knä, höft några dagar till 4-6 km rask promenad i det närmaste varje dag har ju gjort stor skillnad. Mår riktigt bra. Minus ytterligare 3-4 kg som mål till mars nästa år, men nu påstås det att jag inte får gå ner för mycket… finns dock att plocka av 🙂 men ingen brådska. Skönt att ha lite marginal till nya max. Ändrat tänket/inställning (kors, tog bara 40 år) och jag tror att coronaisoleringen och möjlighet att koncentrera mig på mig själv har gjort susen.. Men som vi vet, det är ett evigt jobb.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: